Мъж, излязъл на риболов в Бразилия, е получил повече, отколкото е очаквал, когато на въдицата му се е закачил алигатор, който миг по-късно е бил нападнат от гигантска анаконда, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Видео от необичайната случка показва как рибарят тегли крокодила, когато змията, усетила вкусна плячка, се увива около улова му. Съдейки по кадрите, анакондата е достатъчно едра, за да погълне алигатора цял.

Клипът, заснет преди около седмица, първоначално е циркулирал сред рибарите в щата Мато Гросо до Сул, след което се е разпространил в социалните мрежи по света, събирайки милиони гледания.

Предполага се, че впечатляващите кадри са заснети в обширния блатист регион Пантанал, част от който е на територията на бразилския щат.

Въпреки глобалното внимание, рибарят, заснел видеото, така и не е идентифициран. Такъмите, използвани от мистериозния въдичар, са забранени за употреба от аматьори, което навежда на мисълта, че той е професионалист.

Загадка остава също как е завършила схватката - дали рибарят е успял да измъкне алигатора от "прегръдката" на анакондата, или го е оставил на съдбата му да стане лесна закуска.