Интериорният дизайн не е лесна задача. Едно от неговите най-големи предизвикателства е да направи една малка стая да изглежда по-голяма и просторна. И макар че задачата е трудна, никак не е невъзможна.
Ако сте от хората, които разполагат с малки жилища, определено трябва да прегледате следните съвети.

Как да накараме стаята да изглежда по-просторна?

Закачете пердетата високо

Така прозорците ще изглеждат по-големи

Без магнити по хладилника

Тя карат цялата стая да изглежда разхвърляна. Ако много държите на магнитите, направете си дъска за такива и я закачете до хладилника. Това е добре и за самия ви хладилник, който ще бъде по-чист и без следи от боя и лепило, които тези магнитчета оставят.

Снимка: iStock by Getty Images

Шкаф за обувки със затворени врати

Когато обувките са нареди в коридора или разхвърляни до входната врата, те карат апартамента да изглежда по-малък и неподреден. Един шкаф за обувки веднага оправя този проблем.

Тапети с вертикални райета в светли цветове

Тъмните тапети моментално смаляват пространството. Същото важи и за тапетите с хоризонтална шарка. За да изглежда стаята по-просторна, използвайте тапети, които са светли и с вертикални райета.

Използвайте кърпи в един и същ цвят

Факт е, че цветните кърпи в банята я правят да изглежда по-претъпкана и малка. Белите кърпи за баня са далеч по-добър избор.

Мебели от стъкло и с крачета

Мебелите в стаята трябва да дават илюзията, че се плъзгат по пода, а не че растат от него. Не задръствайте малката стая с тежки дивани, фотьойли и секции.

Снимка: iStock by Getty Images

Кутии за съхранение

Дори и малкото пространство изглежда добре, когато дребните предмети не са наредени върху мебелите, а са грижливо прибрани в кутии.

Голям килим

Малките килимчета пред леглото само смаляват стаята.

Тоалетка с чекмеджета за тоалетните ви принадлежности

Ако имате тоалетка в спалнята, то нека тя е с чекмеджета, в които да можете да прибирате козметичните си продукти, както и сешоара, четките за коса и т.н.

Лунички и окачен таван

Големите полилеи, висящи от тавана са едно от най-неподходящите решения за малката стая. Луничките и окаченият таван са за предпочитане при по-малките стаи.