Обичате ли да готвите? Когато става въпрос за кухненски джаджи, вариантите са толкова много, че е лесно да се объркаме. Някои от тях обаче могат да ни спестят много време и излишни усилия. Обзавеждането на кухнята с подходящите инструменти е първата стъпка към страхотно ястие. Инвестицията в кухненски помощници ще превърне готвенето в приятно и лесно занимание, което ще очаквате с нетърпение. Вижте тези 6 полезни инструмента, които бързо ще ви станат любими:

Резачка за плодове и зеленчуци

Купи Резачките за плодове и зеленчуци позволяват дори на най-неопитните готвачи да приготвят красиви ястия. Универсалните резачки режат на равни части всеки плод или зеленчук. С този инструмент може да намалите наполовина времето за подготовка на продуктите. Най-добре е да заложите на резачка с няколко приставки, която да реже на кубчета, пръчици и на големи равни части.

Белачка

Купи Белачката за плодове и зеленчуци е един от най-добрите помощници на готвача. Тя трябва да присъства във всяка кухня. Двустранните ножчета отгоре и отдолу позволяват да обелите зеленчуците по-бързо и с по-малко усилия. Този уред спестява наистина ценно време и е практичен, удобен и лесен за почистване. 

Стъклена приставка за готвене на пара

Купи Готвенето на пара е метод, който изисква влажна топлина, която се изпарява в пара. Храната, приготвена по този начин, е много здравословна, а за тази цел ви е необходима само тенджера и една приставка за пара. Тенджерата се пълни с вода, която се оставя да заври, а продуктите се слагат в кошницата, окачена над водата. След това съдът се покрива с капак. Горещата пара цикрулира през съда и приготвя храната много бързо.

Резачка за лук

Купи Както вече казахме, кухненските помощници са толкова разнообразни... Предлагат се специални резачки за манго, за киви, праскови и какви ли не плодове и зеленчуци, включително и за лесно рязане и издълбаване на тикви. Но тази е особено полезна, тъй като слага край на сълзите при рязането на лук. А това със сигурност прави готвенето още по-приятно.

Преса за картофи

Купи Пресата за картофи е идеална за приготвяне на гладки зеленчукови пюрета. Тя ще се превърне в любим инструмент, тъй като с лекота може да пресовате дори и най-твърдите зеленчуци - картофи, моркови, пащърнак.

Хаван с чукало

Купи Хаванът се използва за счукване и раздробяване на сушени или пресни подправки, ядки и семена, които след това могат да се използват за направа на различни видове дресинг, сосове, пасти и др. Любителите на здравословното хранене знаят колко полезена е тази придобивка. За по-лесна употреба, може да си купите хаван с ренде и чукало. Рендето служи за настъргване на джинджифил, индийско орехче, пармезан и др.

В сайта Мarket.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули, като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка!