Имало едно време един свят, в който образът на дните бил напълно различен от този на настоящите, а жителите му водили съвсем обикновен живот, сякаш по-безгрижен от сегашния, или поне така изглеждало, погледнато отстрани... В него досегът между хората далеч не будел страх и на никого не му се налагало да се дистанцира, обзет от безпокойство и боязън, избягвайки контакт с околните. Децата, чийто смях огласял градовете, смело и без никакво колебание се впускали в игри със своите връстници, катерейки се по дървета, тичайки по улиците или търкаляйки се по земята, без притеснение, че вечерта ще се върнат у дома с мръсно облекло.

Да, може и да звучи като приказка, но всеки от нас знае, че до неотдавна това бе самата реалност. Сега обаче нещата не стоят точно по този начин... Днес като че ли обърнахме нова страница в ежедневието си, започвайки друга история, в която действително превърнахме дома си в своя крепост, подобно на думите, изречени някога от древните римляни. И понеже прекарваме по-голямата част от времето си в неговите предели, една от основните ни задачи е да го защитим от опасностите, дебнещи извън очертанията му.

В този ред на мисли, предвид естеството на ситуацията, в която се намираме, всички се убедихме през последните месеци, че хигиената на жилището ни е от огромно значение. Но поддържайки тази здравословна среда, обикновено пропускаме да обърнем специално внимание на нещо, което не е по-маловажно от най-често докосваните повърхности в помещенията, които почистваме постоянно. Става въпрос за нашите дрехи, тъй като те също задържат множество бактерии, които могат да ни разболеят, попадайки в организма ни както през кожата, така и през лигавицата.

Снимка: iStock by Getty Images

Много хора, помислили за този проблем обаче, сляпо вярват в заблудата, че микробите умират при прането, особено ако температурата е висока... За съжаление това изобщо не е вярно. Множество проучвания показват, че голяма от тях оцеляват и след пералнята. Нещо повече, ако дори само по една блуза, например, има плесени или микроорганизми, то в процеса на изпиране те ще се разпространят и по останалата част от тоалетите, независимо колко добър е използваният перилен препарат. Хубавата новина е, че съществува лесен начин, с който да предотвратим този сценарии.

Той се казва "Чисто", но вероятно вече и сами да сте се досетили, тъй като самó по себе си името му е гаранция за високо качество в сферата на почистването и дезинфeкцията. А най-новият продукт на марката - дезинфекциращ течен препарат за премахване на петна и миризми от цветни и бели тъкани, е точно този спасител, от който се нуждае не само вашето облекло, но и всички текстилни изделия в дома ви - от спалното бельо до хавлиените кърпи, защото той убива 99,9 % от бактерии, гъбички и вируси с обвивка, като грипен и коронавируси. Всичко, което трябва да направите, за да ги дезинфекцирате, е да разтворите 120 мл. от него в 4 литра вода и да ги накиснете в продължение на 1 час, след което да ги изперете по обичайния начин.

Снимка: "Чисто"

Освен това той премахва неприятните миризми от тъканите, оставяйки свеж и приятен аромат. Все пак надали има някой, на когото не му се е налагало да се изправи пред този проблем, предвид факта, че основна причина за мухъла в гардероба, дрешника и шкафовете е влагата, успяваща да намери път под всеки покрив, особено през последния сезон от годината. Но дори тя някак да е пропуснала къщата ни, в нередки случаи е съвсем възможно да се окаже, че плесента по дрехите ни е вследствие на нашето собствено невнимание - забравили влажния си спортен екип сака, след като сме приключили с тренировката във фитнес залата и т.н. Без значение от причината, резултатът е налице, но няма повод за притеснение, защото "Чисто" се справя и с тази беда, защото убива спорите на мухъла. За освежаване на пратено трябва единствено да добавите 100 мл. от него директно в барабана, преди да пуснете пералнята.

Снимка: iStock by Getty Images

Но свойствата му съвсем не приключват тук, защото той може да вдъхне втори живот на тоалетите ви, премахвайки от тях и най-упоритите петна, като тези от мазнина, кафе, трева, земя, кръв и плодове. Благодарение на активния кислород в съдържанието му, замърсяванията ще остават в миналото. Така отново ще можем да облечем онази своя любима дреха, в която не просто изглеждаме добре, а и се чувстваме така, но сме захвърлили настрана заради ужасното леке, появило се незнайно как върху материята ѝ. Ако искате това да се случи просто нанесете върху него от новия "Чисто", после разтъркайте и изчакайте максимум 5 минути, след което можете да я изперете. Освен всичко друго, препаратът ще освежи цветовете на облеклото. И преди да сте се притеснили за деликатните тъкани, като коприна или вълна, бързаме да уточним, че той е напълно подходящ за тях.

Естествено, "Чисто" може да се използва за химическа дезинфекция както в домакинството, така и в лечебни заведения и обекти с обществено предназначение - обществени перални, хотели, фитнеси и др.

Календарът показва, че остава по-малко от месец до най-светлите празници в годината, а това означава, че сега е най-подходящият момент да си подарим нещо, от което наистина имаме нужда, вместо да купуваме вещи, до чието приложение може и да не стигнем. Безкомпромисната чистота е не просто от значение, тя е наложителност! А вие вече знаете как да я постигнете.

Снимка: iStock by Getty Images

* Материалът съдържа продуктово позициониране