Истината е, че много обичам да пазарувам в кварталното магазинче на съседната улица. Неудобството е, че провизиите свършват за отрицателно време и постоянно късно вечер се оказвам с недостатъчно продукти, за да подготвя закуската за следващия ден и да заредя кутията на ученика.Ето това е и причината да предпочитам по-крупното пазаруване - дори нещо да свърши, все ще съм се запасила с алтернативи, които да свършат работа в критичен момент. Всички знаем, че най-удобно е да си направим един пълен списък, с който да се отбием да магазина и да се запасим за цялата седмица. На мен не винаги ми се получава и честичко ми се налага да отскачам до близкия Lidl и през седмицата. Разбира се, причината не е само в някои от примамливите седмични предложения, а по-скоро е заради богатия асортимент и възможността да свърша всичко с едно ходене.

За всеки родител, който си има едно по-претенциозно дете вкъщи, е доста трудно да измисля варианти за храна, отговаряща на очакванията му, а и все пак на някакви стандарти за здравословно хранене.С децата вече сме си изградили система, която дори неволно започнахме да следваме. Отбиваме се в Lidl, като започваме първо от плодовете и зеленчуците. Краставиците и морковите за постоянен избор от зеленчуковия щанд, а бананите и ябълките от плодовия, след това минаваме през топлите тестени изделия. Взимаме си бретцели, земели и от любимия пълнозърнест хляб със семена, като задължително занимание е да го пуснем на машината за рязане на хляб. Поничките са бонус, за който преценяваме на място, но обикновено една шоколадова и една с бяла глазура присъстват в кошницата за пазаруване.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

След това се насочваме към месото и тук става забавно - единият ми син обича най-много кебапчета, другият пък предпочита пържоли, ние обичаме пилешките крилца със соев сос на фурна. Добрата новина е, че разфасовките са удобни и поддържат месото свежо, дори да не го сготвим веднага. Няма как да минем и без кутийка деликатесна шунка Dulano или виенска от серията Pikok, пакетче немско масло Pilos и питка кашкавал "Родна стряха" - чудесни за тост сандвичи за закуска.

Гаудата Milbona и индивидуално опакованите топени сиренца чедър също влизат в употреба, ако някой усети глад за нещо соленичко. Млякото Pilos е чудесно за нашите нужди, обикновено взимаме нискомаслено от прясното и пълномаслено от киселото.Е, вече позапълнихме количката, време е да минем за още нещо любомо - ваниловият пудинг с бита сметана с марка Milbona е предпочитан от всички, но и плодовите млека без парченца плодове са актуални у нас. За малко да забравя малките кутийки със сладка царевица - разфасовката е чудесна за междинно похапване.

С наближаването на коледните празници все по-често си взимаме и от т.нар. Lebkuchen - това са онези толкова вкусни джинджифилови меденки, особено вариантът с шоколадова глазура. Холандските карамелени вафли на Sonday пък са последния хит вкъщи.Като почитатели на бирата с нетърпение очакваме да се появи някоя по-екзотична чуждестранна бира, а Perlenbacher e много приятна и лека за ежедневна консумация или когато приятели се отбият за по бира след работа. Въпреки че пазарът напоследък е доста богат, все пак в Lidl зареждат и някои бири, които не се срещат на други места. Децата пък обичат ябълковия сок "с канелка" и след като грабваме една трилитрова кутия, е време да се насочим към касите.Вече сме заредени за вечерята, за дневната храна на голямото дете и за малките удоволствия, така че потегляме към къщи, за да разпределим храната и да се насладим на вечерта. Е, забравихме да вземем портокали, сладолед, прясна паста и още 2-3 неща, но и утре е ден.