"Лидл България" дава възможност на деца и родители да споделят своите кулинарни умения заедно с шеф Манчев и шеф Шишков в края на юни. За целта всички желаещи да готвят с изтъкнатите шеф готвачи трябва да изпратят любимата, но и полезна рецепта на своето дете до 10 юни на www.lidl.bg/detskirecepti.

Авторите на 15-те най-добри рецепти - родители и деца, не само ще могат да се включат в специално организирания кулинарен лагер с шеф Манчев и шеф Шишков, но ще станат част и от първата кулинарна книга за деца на "Лидл България".

Кулинарната книга ще включва рецепти, подходящи за деца на възраст от 3 до 14 г., разработени от шеф Манчев и шеф Шишков, които родителите могат да използват в опитите си да осигурят балансирано хранене за своите деца. Консултант на целия проект е проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диететика, която има грижата цялото съдържание на книгата да е съобразено с изискванията на пълноценното детско хранене. В подкрепа на родителите, книгата ще съдържа и допълнителна информация и съвети, разработени от проф. д-р Веселка Дулева, които да им помагат при осигуряването на балансирано меню за децата. Допълнително в книгата ще бъдат представени и 15 рецепти на родители, избрани от експертното жури в лицето на двамата доказани майстор готвачи и проф. Дулева.

"Книгата, ще бъде готова през есента. Искаме да предложим рецепти, които са едновременно вкусни, полезни и привлекателни за децата. В същото време е нужно да са лесни за приготвяне, с което пък да улесним родителите и да им бъдем полезни. Най-хубавото обаче е, че в нея няма да има само наши рецепти, но и рецепти на родителите, защото те най-добре знаят кое е най-доброто за техните деца. Вече получихме доста рецепти, които показват колко изобретателни и ангажирани са родителите, за да осигурят балансирано хранене на децата си", сподели впечатления от първите кандидатури в конкурса шеф Манчев.

"За нас ще е истинско удоволствие да се срещнем с тези семейства и на живо по време на кулинарния лагер. За първи път правим нещо подобно и съм сигурен, че събитието ще бъде много емоционално и ще се превърне в истинско кулинарно изживяване за всички участници. В рецептите, които вече получаваме, виждаме наистина креативни идеи, не само в посока рецепти и съставки, но и по отношение на това как да ангажираме децата в кухнята и да прекараме пълноценно време заедно", допълни шеф Шишков.