Спомняте ли си онзи епизод на страхотния сериал "Приятели", в който Рос трябваше да поживее временно в апартамента на Джоу и Чандлър, след като бе останал без дом заради поредния си развод? Е, тогава точно д-р Гелър се пренесе при момчетата с всичките си странни навици и полезни уреди, най-добрият сред които бе пречиствателят за въздух. За жалост Джоуи и Чандлър не бяха във възторг, след като Рос им каза, че е редно да се включат в даването на сумата за смяна на филтри за пречиствателя.

Беше наистина доста смешен епизод. Но сега сериозно:

Джоуи и Чандлър не са имали представа каква услуга им прави Рос, като снабдява апартамента им с такъв уникален уред. И със сигурност приятелите не са чели данните от едно проучване в САЩ, според което въздухът вътре в помещението може да бъде пет пъти по-замърсен от въздуха навън.

Нещата не стоят така само в САЩ. За съжаление и в България често сме атакувани от стряскащи данни за нивото на замърсяване на въздуха, особено през отоплителния сезон, когато въздухът бива замърсяван не само от вредните газове, които множество автомобили изпускат в атмосферата, но и от вредните газове, отделяни при горенето на дърва, въглища и други видове отопление.

Но няма място за притеснение. Не, единственият начин да се отървете от мръсния въздух не е да се преместите в малка селска къща. Има и друг начин, който е работещ за всички хора, живеещи в по-малки или по-големи апартаменти и къщи, в по-малки или по-големи градове. И това е да се снабдим с пречиствател за въздух от Samsung.

 

Пречиствателите освежават застоялия въздух в помещението, елиминират голяма част от замърсителите, които причиняват респираторни проблеми, инфекции или астматични пристъпи.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Представяме ви поне пет основни причини да се снабдите с пречиствател за въздух у дома:

99% по-чист въздух у дома

Да, и процентите са си съвсем реални. Пречиствателите за въздух, благодарение на своята хепа технология, премахват 99,7% от замърсителите, които "се вмъкват" в дома ви. С което автоматично подобряват условията за живот и здравето на всички у дома.

Предотвратява и намалява рисковете от здравословните проблеми

Най-вече астматичните пристъпи. Оказва се, че средно 1 на всеки 12 човека страда от астма. Замърсители, като козина от домашни животни, домашен прах, полени, които влизат в дома ви при проветряване и други, често причиняват затруднено дишане. Дори да премахваме част от тях при почистване с прахосмукачка, друга част остават във въздуха и продължават да причиняват проблеми.

Пречиствателите за въздух на Samsung разполагат със специална технология, която улавя 99,7% от тези замърсители, оставяйки въздуха в стаята чист.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Елиминира вредните замърсители, които влизат в дома от външната среда

Фактът, че затваряме прозорците и вратите на домовете си, не означава, че ги спасяваме от вредните газове във въздуха отвън, като въглероден оксид и въглероден диоксид. Тези газове са с особено завишени нива в големите градове, където има много автомобили. Дори и да не живеете в голям град с множество автомобили, има вредни съставки и в препаратите, които използваме в домакинството всеки ден. Те също остават във въздуха в помещението след употреба.

Пречиствателите за въздух премахват и тези вредни вещества от дома ви и рециклират въздуха в помещението.

Неутрализират неприятните миризми

Хората, които живеят в малки апартаменти, знаят най-добре какво е да направиш барбекю (макар и на терасата) или да изпържиш нещо за вечеря. Целият апартамент се облива с миризма, която се впива в пердетата или щорите, в мебелите и в продължение на седмици "ароматизира" дома ви.

Пречиствателите за въздух се справят и с този проблем, абсорбирайки вредните газове, неприятни миризми и оставяйки въздуха вкъщи чист и свеж.

Подобрява съня

Алергените във въздуха у дома, като бактерии, гъбички и прах, могат да причинят алергии, които се проявяват в често кихане, кашлица, течащ нос, възпалени очи. Всички тези проблеми водят до нездрав и некачествен сън. А недоспиването от своя страна се отразява много неблагоприятно на качеството ни на живот като цяло.

Пречиствателите за въздух ще ви отърват и от ужасните алергени. Така по-чистият въздух означава и по-добър сън.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Когато имате колебания какъв точно пречиствател за въздух да изберете, обърнете се към широката гама такива уреди на Samsung - подходящи за всеки дом и вкус. Нас най-много ни впечатлиха тези:

Пречиствател за въздух AX34R3020WW/EU, 34

Той е компактен, но достатъчно мощен, идеален за всяко жилищно пространство. Пречиства и дезодорира въздуха, като използва 3-степенна система за пречистване, непрекъснато следи и интуитивно показва какво е качеството на въздуха в реално време.

Визуализира нивото на замърсеност, поддържа се лесно, премахва 99% от замърсителите на въздуха у дома и е по-безопасен за деца. Проектиран така, че да бъде предотвратена всяка случайна употреба от деца и да ги предпази от нараняване. Функцията Child Lock прави невъзможно неволното използване на бутоните за управление, а заоблените форми на уреда го правят по-безопасен, ако дете се блъсне в него.

Снимка: Samsung

Пречиствател за въздух AX40R3030WM/EU, 40

Той е изключително подходящ за дома, благодарение на многослойната система за пречистване. Първо, тя улавя по-големите прахови частици. Филтърът за дезодориране с активен въглен елиминира вредните газове, а HEPA филтрирането с филтъра за ултрафин прах, улавя до 99,97% от праховите частици.

С този пречиствател можете да създадете релаксираща и уютна атмосфера в дома си. Той има стилен и функционален дизайн, който е удостоен с наградата за дизайн IF през 2017 г., въздушна сензорна светлина, която къпе стаята в мека светлина, и елегантна заоблена форма. Вградената дръжка улеснява придвижването.

Убедени сме, че ако Джоуи и Чандлър познаваха пречиствателите за въздух на Samsung и Рос притежаваше такъв, сигурно биха се радвали много повече д-р Гелър да бъде техен съквартирант по-дълго!

Цялата гама пречистватели за въздух на Samsung можете да намерите тук.

Материалът съдържа продуктово позициониране