Ще започна този текст с лично признание. И то е, че аз съм истински фен на Керхер. И като казвам "истински", имам предвид, че ако бях тийнейджър, щях да си сложа постер на марката на стената в стаята или да си нося логото им на верижка! И как да не съм, след като благодарение на една тяхна професионална пароструйка, при това вече на достолепна възраст, съм поддържала в перфектно състояние фугите на едни трийсет квадратни метра градински плочник и съм привеждала в експлоатация след есенно-зимния сезон външен тенис корт! Само постоянната и силна струя на този уред беше в състояние да премахне лесно тревичките и бурените между плочките и лепкавия насип от сухи листа, кал и мъх върху червения терен. Та в този смисъл със сигурност може да се каже, че съм една от многото убедени ползватели на Керхер уреди. Просто опитът ми е доказал, че там няма компромиси, празни маркетингови обещания и разваляне.

Затова и не е изненада, че когато се случи пандемията и реших да инвестирам в някакъв домашен уред за специално почистване и дезинфекция на средата, естествено потърсих Кархер. Признавам, че през годините съм имала разни там парочистачки от всякакъв калибър на какви ли не други производители, с които съм се мъчила да чистя най-омразните откъм хигиенизиране домашни места (като онези релсички на вратите на душкабината, например). Купувала съм малки и големи, по-скъпи и по-евтини, с различно ниво на силата на парата, с цветни копченца, индикатори и какви ли не джаджи. И в крайна сметка нито една от тези машинки не се е представяла според нуждите ми - или се запушват дюзи, или парата не е гореща, или малките им приставки се скапват на петото почистване или просто мокрят, но не чистят и в крайна сметка скоропостижно ме изоставят... С парочистачка Керхер обаче изпробвано няма такъв филм.

EasyFix - гореща пара и чисто сърце

Да ви разкажа накратко какво всъщност прави парочистачките на Керхер EasyFix толкова добро хигиенизиращо средство за дома. Първото и най-важно нещо е, че те премахват 99,999%* от коронавирусите, както и 99,99%** от всички обичайни за дома бактерии без никакви химикали! Повтарям: никаква химия! Второ, с всички тях можете да чистите всички помещения у дома или в офиса - баня, кухня, дневна, коридори, дет

Снимка: Керхер

ски стаи, спални, кабинети, килери, мокри помещения. Чрез специални аксесоари машината може да работи практически върху всякакви повърхности - плочки, запечатан паркет, ламинат, дори килими. Трето, съвсем лесно, бързо и ефективно с горещата пара отстранявате котлен камък, петна и дори лека ръжда от смесители и батерии, брави, силиконови или метализирани уплътнения и огледала. Четвърто, парочистачката Керхер съвсем спокойно може да замести и домашната ютия. Да, да, стига да си закупите уред с такава опция, можете да разчитате на лесно и ефективно гладене с дезинфекциране на тъканта. Така да се каже нейната гореща пара почиства дома изцяло и в сърцевина.

Снимка: Керхер

Всъщност известен факт е, че едно от най-добрите средства срещу бактерии и коронавируси е най-простото: гореща водна пара. Силната струя пара с висока температура, мощните дюзи, които не се скапват никога и силно нагретите кърпи за почистване на EasyFix, правят възможно почти стопроцентовото премахване на всякакви миниатюрни бактериални и вирусни вредители, дето обикновено необезпокоявани си живеят около нас. И които с химическо третиране или ръчно търкане с гъби и препарати никога не могат да бъдат сигурно елиминирани.

Снимка: Керхер

Да добавя и още нещо много важно в съвременната пандемична ситуация - всички модели на EasyFix при точково почистване, (което значи, че обработвате с пара определен периметър в продължение на 30 секунди при максимална степен на пароподаване и в директен контакт с почистваната повърхност), се отстраняват 99,999 % от вирусите с обвивка, сред които са вирусите корона и инфлуенца (с изключение на вирус хепатит Б). Тестът е извършен с модифициран Vacciniavirus Ankara. Няма шест-пет.

Снимка: Керхер

Семейството на EasyFix и малко практически съвети

Тук вече наистина препоръчвам да отделите време, за да прецените кой от широката гама варианти на парочистачките EasyFix е точно вашият. Моя милост застана пред една виртуална галерия от модели, всеки от които достатъчно добър и готов за работа. SC 5 EasyFix например премахва дори стари и упорити замърсявания благодарение на иновативната функция VapoHydro (активиране на гореща вода), като можеш сам да определяш потока на парата според конкретното място за почистване. Има го и във вариант с ютия, точно както и моделът SC 4 EasyFix. При него пък смяната на кърпата е лесна и безконтактна. SC 3 EasyFix загрява само за 30 секунди - точно толкова, колкото да си приберете косата с шнолата или да навиете ръкавите на ризата преди да започнете да дезинфекцирате. Тя има и специална система за отстраняване на котлен камък, което е особено важна екстра, когато водата от водопровода е по-твърда. Спестяваща не само време, но и място е SC 2 Upright EasyFix. Тя, освен че има почти същите способности като другите, е малка, тънка, лека и бързо готова за работа. Най-малка и мобилна е SC 1 EasyFix. Има компактен размер (съвсем като електрическа кана за вода) и може да се съхранява директно на мястото на употреба. Това, че е малка обаче не й пречи да е идеално мощна за междинно почистване. Аз си я имам на кухненския плот и да почиствам с нея два пъти дневно мивката и повърхностите на шкафовете вече ми е станало навик. Отнема не повече от две минути, а осигурява перфектно чиста среда, при това в дом с малки деца и куче. Да не говорим, че точно тя е нещо като продължение на ръката ми, когато се опитвам да стигна до най-недостъпните места зад смесителя, около и зад мебелите и зад тоалетната чиния. Честно казано, няма по-добър уред и за чистене на фуги около ваната или душ кабината, независимо дали са покрити с плесен, мръсотия от препарати или полепнали косми от домашни любимци. Както ви казах, с по-голямата сестра на тези парочистачки с лекота съм поддържала цяла площадка и истински тенис корт. А сега и най-важното - дома си.

* Материалът съдържа продуктово позициониране