...В древни времена хлябът бил храна на боговете, а хората не познавали зърнените култури. Веднъж един смел момък се качил на небето и видял зърна, пръснати да се сушат на слънце. Той искал да вземе на земята поне едно зрънце, но небесните стражи не му позволили:

-Това е храната на боговете и не се полага на смъртните да я вкусват.

Но момъкът успял да ги надхитри. Тръгвайки си, минал по разпилените зърна. Стражите го пуснали, защото ръцете му били празни. И като се върнал на земята, обрал от босите си стъпала зърната, които били полепнали по тях.

Така хората се сдобили с храната на боговете.

Такава е най-известната легенда за хляба - храната на боговете. А всеки от нас е чувал баба си или майка си да казва, че "Никой не е по-голям от хляба!" Сега и аз често го повтарям на децата си, когато се съберем около масата и разчупваме пухкави земели от BILLA.

За нас българите хлябът винаги е имал огромно значение, както на трапезата ни, така и в обредите ни. Всичките ни големи празници и важни житейски събития - раждане, прохождане, кръщене, сватба и т.н. са обвързани с месенето и поднасянето на хляб, което си е чисто свещенодействие.

Но в забързания ритъм на деня жената днес няма възможност да меси хляб за семейството си всеки ден. Съвременната жена обаче не бива да има и никакви притеснения. Защото за месенето и печенето на вкусен и качествен хляб днес се грижи BILLA.

Обичам, когато синът ми седне вечер на масата и каже:

"Мамо, как си сготвила толкова хубаво? С любов, нали?"

Но той много добре знае моята малка тайна - как след работа минавам да пазарувам от BILLA и винаги нося вкъщи вкусни хлебчета за всеки вкус.

Снимка: Billa

Да, всичко става по-хубаво и по-лесно с любов и с богатия асортимент от хляба на BILLA пекарна. Той е прясно изпечен на всеки 30 минути с грижа за всеки от нас. Замесен с качествени съставки и изпечен от професионални и сертифицирани пекари.

Топлият и пресен хляб от BILLA пекарна вече си има и специален "дом" на рафтовете с плексигласови прегради, които да осигурят още по-голяма безопасност за клиентите.

А за тези от нас, които избягват белия хляб, BILLA винаги предлага и по-здравословна алтернатива. Като избора на месец октомври например - вкусен многозърнест хляб, който можете да откриете във всеки от магазините от веригата.

Вкъщи вече никога не се колебаем какво ще хапваме за вечеря. Знаем, че всичко ще е вкусно с пресния хляб от BILLA пекарна - хлябът, който ни засища, радва и сплотява.

Материалът съдържа продуктово позициониране