Първо приготвяме тестото. Кипнете водата със солта и мазнината. Добавете ½ чаша брашно, като внимателно разбъркате, за да не се получат бучки и се оставя да се охлади (по този начин тестото става меко и еластично). Добавете яйцето и водката, разбъркайте. Постепенно добавете останалото брашно и омесете тестото. Тестото не трябва да лепне по ръцете, ако лепне – добавете още малко брашно. Оставете го да престои поне 1 час, като 1 път го премесете.

Приготвяне на плънката: Вземете 700 г месо (агнешко, но може каквото и да е месо или смес, желаелно е свинското или агнешкото да не е по-малко от 1/3). Смелете месото през месомелачка. Лукът също се пуска през месомелачката или се нарязва на ситно. Добавете солта, пипера и подправките. Добавете 0,5-1,0 чаша вода или 1 чаша кефир. Всичко разбъркайте добре.

Пържене: Разделете тестото на парчета с големина на топка за тенис на маса. Разстелете в уреда за черубеки с дебелина 1 мм. Сложете от плънката в едната от половините (малко повече от тестото), затворете втората половина отгоре и затворете – въздухът трябва да излезе, иначе много ще се раздуят.

В тиган нелейте 2-3 см растително малко и загрейте. Чебуреките се пържат от двете страни на среден огън, без да се покрива с капак, до зластито-кафяв цвят. След пърженето чебуреките са с размер колкото половин длан.

Добави своя рецепта >>

ИЗБРАНО