Малко неща са по-забавни от това да извадите коледната си украса и да превърнете дома си в своя зимна приказка. Ако търсите по-интересен начин да внесете радост и настроение на предстоящите коледни празници, обърнете повече внимание на празничната маса. Advertisement

Всяка година това е мястото, на което се събира цялото семейство. Дори и да не сте домакин на голяма вечеря, може да превърнете вашата трапеза в истински шедьовър. Декорирането ѝ е чудесен начин да внесете настроение и коледен дух в членовете на вашето семейство.

Вижте няколко идеи за декорация на маса, които може да опитате тази година:

Снимка: iStock by Getty Images

Обърнете повече внимание на детайлите, които създават цялостния облик на празничната маса. За да изглежда трапезата ви изискана, заложете на салфетки от плат (лен) и ги украсете с красиви пръстени за салфетки. За всеки случай сложете наблизо и поставка с хартиени салфетки, в случай че някой има нужда от тях. Може да наберете малко борови клонки и да сложите във всяка чиния за украса, или просто да ги поставите в красива ваза по средата на масата.

Малко неща създават настроение така, както го прави светлината. За празника не забравяйте да украсите масата с приказни светлини, свещи и красиви фенери.

Снимка: iStock by Getty Images

Време е да извадите най-хубавите си сервизи и прибори за хранене, чаши за вода, красиви чаши за вино и елегантна гарафа, купи за предястия и ядки, плата, кошница или етажерка за сладкиши и всички съкровища, които имате в кухнята, но пазите за специални поводи.

Снимка: iStock by Getty Images

Менюто ви за вечеря го измислете поне една седмица по-рано, за да имате време да се подготвите и да напазарувате необходимите продукти. Така ще си спестите доста напрежение и няма всичко да се случва в последния момент. Ако искате вечерята ви да изглежда още по-изискана, поднесете я с красив поднос, както правят в най-добрите ресторанти.

Подарете на вашите близки незабравима Коледа с уюта и топлината, която ще се носи във вашия дом.

 В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 99.99 лв.

Снимка: market.dir.bg