Едва ли има много хора, които се наслаждават на безкрайната работа по поддържането на чисти подове. В повечето семейства се оказва, че щом приключите с прахосмукaчката, трябва да започнете отново. Е, прахосмукачките роботи са тук, за да се погрижат за подовете, така че никога повече да не ви се налага да мислите за тях. Някои от тях дори мият вместо вас.   

Прахосмукачките роботи са изминали дълъг път от създаването си и в наши дни са доста по-интелигентни. Много от тях избягват препятствия, могат да определят къде се намират стълбите - някои дори ви позволяват да разглеждате къщата си чрез вградени камери. Можете да задавате графици, така че да почистват, когато сте навън или в леглото. Те научават кои части на къщата ви са най-мръсни и се справят с тях без проблем. Повечето прахосмукачки роботи се управляват дистанционно чрез приложения и можете да виждате къде са били и дали не са закъсали и имат нужда от помощ. Те имат и бутони, а някои имат и дистанционни управления - удобно, ако не искате да имате още едно приложение.

Когато разглеждате прахосмукачки, искате да сте сигурни, че ще ви свършат добра работа. Търсете добра мощност на засмукване. Заедно с това вземете предвид нивата на шум - по-доброто засмукване често означава, че няма да можете да чувате телевизора например. Капацитетът на коша също е нещо, за което трябва да внимавате, тъй като някои от тях се пълнят много бързо и ви създават още една работа.

А ако имате голям дом, искате да имате прахосмукачка с дълъг живот на батерията. Въпреки че повечето роботи се връщат за зареждане, когато са с изчерпан заряд, и след като се заредят със захранване са готови за употреба отново, то това прави цялата работа малко по-трудна.

За да открием най-добрата прахосмукачка робот, прекарахме седмици в тестове, всеки ден. Изпробвахме ги в много натоварена семейна къща със смесица от килими, мокети и подове от твърда дървесина.

Искахме да видим колко мръсотия събират, колко са шумни и колко лесни за управление са. Бяхме впечатлени и от допълнителните функции, като например точно картографиране, бордови камери и почистване с моп - те често се наричат "хибридни" прахосмукачки роботи. След обстойно тестване това бяха тези, които ни смаяха.

Прахосмукачка робот - Zaco V5x от market.dir.bg

Купи V5x е интелигентен робот за почистване, който може да се управлява удобно със смартфон. Графикът за почистване може да се настрои лесно чрез приложението на ZACO. Освен това V5x е съвместим със SmartHome. Времето за работа при пълна батерия е 150мин, а времето за зареждане - 4 часа. Капацитетът на батерия е Li ion/11.1V 2600 mAH. Ниво на шума при работа е < 50 db. За по-добро почистване има 2 четки, като става както за сухо, така и за мокро почистване. Допълнителни функции:

  • Автоматично презарежда - когато батерията на робота е почти изтощена отива сам до станцията за зареждане
  • Система против падане - роботът е снабден със сензори, които го предпазват от падане от стълби и други отвесни скосявания
  • Дистанционно управление - може да управлявате прахосмукачката в желана от вас посока, също така може да включвате или изключвате робота, или да смените режима на почистване и др.

Разполага с иновативен филтър, който успява да хване и най-малките прахови частици, алергени, бактерии и така въздухът във вашия дом или офис е чист и свеж. Има функция седмичен график - може да настройте робота да работи в определен ден или час удобен за вас. Има управление чрез телефон - роботът прави карта на чистенoто помещение и помага за ориентацията на робота. Картата се прави в реално време и може да гледате къде чисти роботът в момента, както и да му задавате команди. Подходяща тип настилка за този робот са плочки, дървен под, килими (къс косъм), ламинат.

Прахосмукачка робот - Zaco V85 от market.dir.bg

Купи ZACO V85 е мощен робот за сухо и мокро почистване, който лесно можете да управлявате чрез приложение за смартфон. Само с няколко лесни движения можете да замените контейнера за прах с този за вода. Контейнерът за прах е с голям капацитет до 750 мл. Времето за работа при пълна батерия е 80 мин., а за зареждане 4 часа. Капацитетът на батерия е Li ion/11.1V 2600 mAH. Ниво на шума при работа e < 68 db. Режимите на работа са: за петна, по ръбове и ъгли, автоматичен, MAX (допълнителна мощност). Разполага с Path - умна навигация

Допълнителни функции:

  • Автоматично презарежда - когато батерията на робота е почти изтощена отива сам до станцията за зареждане
  • Функция график - може да настройте робота да работи в определен ден или час удобен за вас
  • Система против падане - роботът е снабден със сензори, които го предпазват от падане от стълби и други отвесни скосявания
  • Дистанционно управление - може да управлявате прахосмукачката в желана от вас посока, също така може да включвате или изключвате робота или да смените режима на почистване и др.

Прахосмукачка робот - ILIFE A80 Plus от market.dir.bg

Купи Времето за работа при пълна батерия е 120 мин., а за зареждане 3 часа. Нивото на шума при работа < 65 db, с капацитет на контейнера 0.45 л.

Режимите на работа са по ръбове и ъгли, автоматичен, последователен, MAX (допълнителна мощност)

Разполага с иновативен филтър, който успява да хване и най-малките прахови частици, алергени, бактерии така въздухът във вашия дом или офис е чист и свеж. Има виртуална стена - образува виртуална стена, която не позволява на робота да преминава в друга стая или да се доближава до определени предмети. Също така i DROP технология - роботът е снабден със сензори, които навлажняват мопа, само когато е в движение и спират пускането на вода, когато роботът е спрял за предотвратяване насищането на вода на едно място. Функция седмичен график - може да настройте робота да работи в определен ден или час удобен за вас. Автоматично презарежда - когато батерията на робота е почти изтощена отива сам до станцията за зареждане, в случай че не е свършил с почистването отива да доизчисти, откъдето е спрял преди това. Управление чрез телефон - роботът прави карта на чистеното помещение и помага за ориентацията на робота. Картата се прави в реално време и може да гледате къде чисти роботът в момента, както и да му задавате команди. Има функция за разпознаване на килими - когато робота се качи върху килими автоматично увеличава силата на засмукване. Подвижен отвор на засмукване - движи се нагоре и надолу,прилепва се до различните повърхности, за да не пропуска праха.

Безжична вертикална прахосмукачка ILIFE H55 от market.dir.bg

Купи Запознайте се с иновативната безжична прахосмукачка ILIFE H55. Уредът е лек, лесно подвижен, а контейнерът за боклук е голям. Батерията има немалък капацитет и позволява чистене до 40 минути, достатъчни за около 200 кв.м. площ. С двете си четки, прахосмукачката е подходяща за всякакви повърхности - подове, пердета, столове, дивани и други мебели, като с нея дори може да почистите клавиатурата на компютъра си. Безжичната прахосмукачка iLife H50 с леко движение на ръката се превръща в преносима, компактна прахосмукачка за почистване на мебели и автомобилни салони. От производителя са включени 2 четки за основното устройство. Една е мъхеста, която по-добре събира боклук от твърди подови настилки. И найлонова, която по-добре е да я използвате за почистване на килими. Прахоуловителят се почиства доста просто - просто трябва да натиснете бутона, а долният капак ще се отвори и целият боклук ще падне в кошчето. Не е необходимо да цапате ръцете си или да изпразвате контейнера ръчно. Обемът на торбата за прах е 1,2 литра. Комплектът включва сменяема дюза с и без четка, която се инсталира вместо основната дюза с въртяща се турбо четка. Това е много удобно, защото за почистване на пода е по-добре да използвате основното устройство, а когато почиствате мебели или интериор на автомобил, е по-рационално да използвате сменяема дюза. Основното устройство с турбо четка е снабдено с Led-подсветка, за да видите по-добре почистената зона на слабо осветени места. Освен това накрайникът за пода може да се върти на 180 градуса, така че можете лесно да достигнете труднодостъпни места и бързо да се справите с почистването на пода около краката на столовете и масата. Дизайнът предвижда подвижна алуминиева удължителна тръба и подвижна батерия за зареждане директно от мрежата. Друга важна характеристика е, че прахосмукачката може да се монтира на стената (включена е специална скоба).

ILIFE EASINE ILIFE F100 безкабелна ръчна прахосмукачка за сухо и мокро почистване от market.dir.bg

Купи Безкабелната прахосмукачка ILIFE EASINE разкрива ново измерение на ефективността при почистване на труднодостъпни места. Капацитетът на батерия е 3000mAh, а този на контейнера за мръсна вода - 0.5л. Размерите на робота са 1170 X 280 X 250mm., а теглото ~4.2kg. Разполага с иновативен HERA (хепа) филтър, който успява да хване и най-малките прахови частици, алергени, бактерии така въздухат във вашия дом или офис е чист и свеж.

ILIFE EASINE ILIFE M50 Ръчна безжична прахосмукачка от market.dir.bg

Купи Новата ръчна и безкабелна прахосмукачка е много компактна, лесна за употреба и с голяма всмукателна сила - до 15 000 Pa! Оборудвана е с измиваем филтър, който улавя и най-дребните частици. С лекота събира прах, дребни отпадъци и козина от домашни любимци. Можете лесно да използвате М50 във вашия дом и кола. Променяйте всмукателния отвор в зависимост от вашите нужди. Захранвана от 2500mAh батерия, М50 осигурява 32 мин. на работа (в нормален режим), позволявайки ви да свършите голяма част от ежедневните си задължения. Със своите приставки за легло и мебели и равни повърхности М50 се справя с всяка задача във вашата кола и дом! Задвижвана от безчетков мотор с 84 000 об./м, М50 предлага 2 степени на всмукателна сила от 8 000 Pa и 15 000 Pa с ниско ниво на шум и голяма продължителност на живота. Зареждайте на докинг станцията или с USB кабел Type - C! Поставен да се зареди на докинг станцията си до всички си компоненти М50 е лесен за съхранение и винаги готов за следваща употреба!

Трябва и да отбележим, че голямото разнообразие от артикули можете да намерите в сайта на Market.dir.bg, които при регистрация и първа покупка над 50 лв., ви подаряват 15 лв.!