Във времена на пандемия, която предизвика и промени основни направления от живота ни, ежедневното пазаруване също се промени. Всеки от нас търси разумните цени и възможността за спестяване на средства. Започнахме да обръщаме все по-голямо внимание на това какво купуваме, по колко и откъде.

Има българи обаче, за които спестяването е породено и от друга важна причина - мечтата за дете. Изминалите месеци, в които пандемията промени живота ни, категорично показаха, че здравето и семейството остават непреходни приоритети в името, на които се обединяват институции, неправителствени организации, бизнеса и всеки един от нас, приел отговорно мястото си в обществото.

Децата са изконна ценност за българина, но домовете на множество българи не се огласят от детски смях, защото по една или друга здравословна причина, те не могат да станат родители без помощ от специалисти по репродуктивна медицина.

Хиляди човешки съдби, които стоят зад сухите цифри, крият своите разочарования и болка, но силна надежда и вяра. Надежда и вяра, че в битката им, която почти винаги е непосилна финансово и трудна морално, ще срещнат приятелска ръка и подкрепа.

Много от тези борещи се за своята рожба българи са наши приятели, съседи и колеги. Затова и за шеста поредна година, като социално отговорна компания, BILLA България подпомага фондация "Искам бебе", осигурявайки финансиране на ин витро процедури, изследвания и здравни консултации на български семейства, които вървят по пътя към своята мечта. Това партньорство в този труден период е ключово за много хора, които може би са наши роднини, близки или напълно непознати.

Снимка: BILLA България

За изминалите пет години, BILLA България помогна на 43 двойки, като резултат от това са родени 18 щастливи и здрави бебета. Дарената сума за 2020 година е 45 000 лева като тя дава шанс на нови 11 двойки с репродуктивни проблеми да станат родители.

Ключова роля за всички тези резултати имат клиентите на търговската верига. Всеки един от нас, който пазарувайки любимите си продукти в магазините на търговската верига в цялата страна, превръща една мечта в реалност. Защото доверието е ценност, а макар и според някои неизмеримо, за BILLA България то се измерва с броя на българите, които пазаруват ежедневно там.

Снимка: BILLA България

Дарението за 2021 година от страна на компанията към организацията предстои да бъде обявено, но инициативата е още един повод да си напомним, че спестяването по време на пазаруване може и трябва да резултира в смислена помощ за околните. Така търговската верига създаде и spestivbilla.bg - платформа, която позволява на клиентите да следят своите спестявания и да печелят ваучери за спестената от тях сума в края на всеки месец.

Щом видим спестяванията в края на всеки касов бон, това ни прави още по-доволни и решени отново да се върнем в BILLA.

Защото да пестиш е ценно! Дори, когато не знаеш, че пестиш! Но е важно да знаеш, че благодарение на теб, BILLA България помага да има повече надежда, повече българчета, повече щастливи семейства.

*Материалът е с продуктово позициониране