Спалното бельо от естествени копринени влакна по право принадлежи към категорията луксозно спално бельо. Гладко и деликатно, с уникален фин блясък, копринено легло може да превърне всяка спалня в остров на комфорт и удоволствие. Можете да изберете едноцветен комплект или бельо, украсено с изящни шарки. Във всеки случай продуктът ще изглежда еднакво луксозен и скъп. В допълнение към атрактивния външен вид, коприненото спално бельо има неоспорими предимства, които се осигуряват от естествения състав на материята.

Описание и видове материали

Процесът на производство на коприна е трудоемък. За производството на копринена тъкан се използват конци от копринена буба. Всяка нишка се състои от няколко влакна, чиято дължина варира от 900 до 1400 м. Триъгълното напречно сечение на конците позволява на тъканта да отразява светлината, създавайки приятна игра и благороден блясък.

Процесът на производство на коприна е много трудоемък. Интересното е, че технологията, разработена в древни времена, почти не се е променила днес, а тъканта, произведена с помощта на "копринения червей", все още е най -скъпата в света. Китайските текстилни работници, ставайки пионери в производството на естествена коприна, все още държат дланта. Китайските копринени тъкани се считат за най -добрите в света.

Често по рафтовете на текстилните магазини можете да намерите спално бельо от изкуствена коприна, което прилича на естествено по отношение на блясъка и мекотата. Цената на такъв комплект е много по-ниска, но качествените характеристики на тъканите, създадени чрез химични реакции, са несравними с естествените материали.

Предимства и недостатъци на копринено бельо

Коприненото легло има благоприятен ефект върху благосъстоянието и нормализира съня. Коприненото спално бельо има много предимства, които се дължат на естествения състав на тъканта и метода на производство, който не позволява използването на химикали.

  • Естествени антиалергенни свойства - Коприненото бельо не предизвиква алергични реакции и дразнене на кожата. Праховите акари и други вредни микроорганизми не се размножават в него, така че коприненият текстил може да се използва от деца и хора, страдащи от астма.
  • Висока топлопроводимост - Копринените влакна имат по-висока топлопроводимост от вълната. През горещия сезон леглото се поддържа хладно, а през зимата се нагрява бързо, когато влезе в контакт с човешкото тяло.
  • Издръжливост - Поради високата якост на влакната, деликатната тъкан е издръжлива и устойчива на износване.
  • Лечебни свойства - Забелязва се, че копринено легло помага за успокояване на болката от ревматизъм, има благоприятен ефект върху състоянието на кожата и нормализира съня.
  • Външен вид - Копринено спално бельо наистина украсява интериора. Цветът на тъканта не избледнява или избледнява с течение на времето, шарката не се износва, приятната текстура дава само комфортно усещане.

Бельото от естествена коприна има един недостатък - цената е твърде висока.