Без съмнение за българина домът е приоритет. Той обича сигурността и уюта на собственото жилище. И ако в миналото липсата на разнообразие и избор ограничаваше интериорните решения, днес сме свидетели на истинска революция в обзавеждането. Банята не прави изключение, дори напротив. За нея се отделят много време и определено много средства.

Размерът на банята ще ви даде насоки колко голяма мивка можете да си позволите. Тя ще бъде експлоатирана ежедневно, многократно и от всички членове на семейството, така че е много важна.

Ето защо се нуждаете от мивка, която е лесно достъпна, удобна и се поддържа без много усилия. В противен случай рискувате да се превърнете в неин роб - непрекъснато търкане, подсушаване и много нерви.

Малки мивки

снимка: мебели АРЕНА

Понякога тоалетната е отделно помещение, при това с не особено големи размери. Да разполагате с мивка там е голямо удобство от всяка гледна точка. За такива ситуации, а и за бани с ограничени размери има изключително подходящо решение. Това са малки мивки за баня, които са практичен изход от ситуацията.

Малкият размер е единственото неудобство в случая. С такава мивка не правите компромис нито с дизайна, нито с цвета, нито с материала, от който е изработена. Да, коритото е с по-малки размери, но с достатъчно внимание от ваша страна ще разполагате с напълно функционална мивка.

Ъглови мивки

снимка: мебели АРЕНА

Това симпатично решение ви предоставя големи възможности. Имате ли свободно ъглово пространство, използвайте го рационално. Ъгловите мивки по нищо не отстъпват на останалите модели. Достатъчно функционални, удобни и красиви са. Най-големият им плюс е в това, че ви пестят място. Така си осигурявате възможност да монтирате душ кабина или вана, без да правите компромис с удобството.

Мивки върху плот

снимка: мебели АРЕНА

Едно от най-предпочитаните решения в съвременната модерна баня включва удобен, широк плот. Ето защо и разнообразието от модели на мивки за баня върху плот е впечатляващо. Формите, в които се изработват мивките са наистина респектиращи със своите вариации.

Кръгли, овални, правоъгълни, квадратни, нестандартни - една от друга по-красиви. Размерите също предлагат голям избор. Плитки, дълбоки, тесни, широки - съобразете вашата мивка със стила и темперамента на вашето семейство.

Стоящи мивки

снимка: мебели АРЕНА

Ето че стигнахме и до един клас мивки, които биха могли да издигнат вашата баня до друго ниво. Визията им е наистина впечатляваща и дори завладяваща. Съвременните стоящи мивки за баня вече не приличат на гъби с обърнати гугли - еднообразни и скучни. Техният дизайн може да бъде нежен, вдъхновяващ, елегантен и дори строг. Подобни на изящни вази, стоящите мивки могат да украсят всяка баня, без да се натрапват.

Все пак сред най-предпочитаните за масова употреба решения са комбинациите мивка и шкаф. Този избор се прави главно с цел да се оползотвори максимално пространството. Шкафът осигурява доста място за съхранение, което всеки използва както намери за добре. Препарати, кърпи, тоалетна хартия и други полезни вещи са на ръка разстояние, но скрити зад вратичките. Удобно и практично.

Бъдете наясно какво искате

Няма две мнения по въпроса - банята е помещението, което изисква особено внимание и значителни средства. Дори малките компромиси там могат да станат повод за големи главоболия в бъдеще. Ето защо онези, които се захващат с такъв ремонт, трябва да са максимално взискателни от началото до края на процеса.

Изберете мивка от подходящ материал

Днес порцеланът не е единствената опция. И това е чудесно, защото всеки детайл във вашата баня може да бъде подбран така, че да кореспондира на нейния стил. Полимермраморен камък или керамика са отлични решения за бетонносиво мокро помещение. Стъклото и кварцът са отлично допълнение към решената в пастелни цветове баня. Напоследък е много модерно съчетаването на имитация на мрамор и дърво. Тази тенденция в голяма степен прави помещенията да изглеждат еднакви. Изборът на интересна по форма мивка, изработена от мрамор или цветен порцелан ще е акцентът, който ще направи вашата баня различна.

И при мивките има екстри

За да запазят позициите си на пазара, производителите постоянно търсят начин да впечатлят своите потенциални клиенти. Така се раждат интересни идеи и нестандартни решения. Ако искате вашето дете да разполага със собствена баня - няма проблем. За малкото човече ще откриете страхотни модели детски мивки, които са лесни за използване. Предпочитате да споделяте банята с вашата половинка? Изберете мивка с две батерии и се насладете на времето си заедно.

За щастие в интернет можете да откриете огромен асортимент от всевъзможни решения - български и вносни мивки на достъпни цени, избор на цветове и форми, разнообразни размери, но само в онлайн магазин Мебели АРЕНА можете да откриете всичко това на едно място!

Съдържание на: мебели АРЕНА