Отопление за дома се избира трудно, а студените дни имат навика да ни хващат неподготвени! Ако не можеш да решиш кой начин на отопляване е най-подходящ, икономичен и ефективен за теб, Mr.Bricolage е тук, за да ти помогне в избора.

Електрически уреди

Последните модели електрически отоплителни уреди са ефективно решение, което съчетава комфорт при употребата, бързо и лесно инсталиране, както и възможност за пестене на енергия. Независимо дали реновираш старо жилище, или обзавеждаш ново, електрическото отопление ти дава удобство, сравнимо с това на централното отопление и се явява един от най-удачните избори за отопление.

В Mr.Bricolage разнообразието от варианти за електрическо отопление е голямо и включва стенни и мобилни конвектори, вентилаторни печки, електрически камини, маслени радиатори, лъчисти радиатори, отоплители за баня и външни площи.

Интересно решение са електрическите камини, които съчетават стилен дизайн с красив и реалистичен ефект на истински пламъци. И нещо много важно - създават неповторим уют в жилището! Моделите за стенен монтаж са по-практични, тъй като не заемат място в стаята и могат да се монтират на всякаква височина.

Стенна електрическа камина Adely 1500W с изключително реалистичен пламък в 3 цветови комбинации и 4 степени на яркост Цена 549лв.

Камини

Какво по-хубаво от студена и снежна зимна вечер и горяща камина, която да те очаква вкъщи? Ако искаш да заложиш на класа и икономичност, но да запазиш усещането за уют, Mr.Bricolage ти препоръчва следните варианти:

  • Камина на твърдо гориво - може да бъде без или с водна риза. Моделите с водна риза имат предимството, че могат да се свържат с радиатори във всички помещения и по този начин да отопляват цялото жилище.
  • Пелетна камина - тя е най-икономичното и най-екологичното решение за отопление. Има изключително висок коефициент на полезно действие (до 95%), автономна е - с едно зареждане може да гори 24 до 120 часа, лесно се зарежда и поддържа - по време на горенето се отделят много малко сажди, управлява се автоматично, запалването и загасянето са програмируеми.
  • Горивна камера за вграждане - тя може да се облицова с различни видове декоративна облицовка.

Камина Remilly 7KW, изработена изцяло от чугун с 5 години гаранция. Произведена във Франция. Цена 649лв.

Пелети

Отоплението с пелети е практично и екологично решение. При еднакво тегло, енергийното съдържание на пелетите е 2 пъти по-високо от това на дървата. Складирането им е лесно, тъй като не са обемисти и не заемат много място. Те са екологично чисто гориво, неутрални по отношение на въглеродния диоксид (СО2), тъй като се добиват от възобновяеми източници. При горене не отделят черен дим, което ги прави идеални за камини със стъклен отвор. Голямото им преимущество е отделянето на много малко пепел.

В Mr.Bricolage ще намериш различни видове пелети според вида дървесина - иглолистна или широколистна, както и различни класове според пепелното съдържание и влажността.

 

Пелети А1 GRUNEHOLZ 15кг, произведени от 100% обла иглолистна дървесина Цена 7,49лв * цена за брой при покупка на цял палет /72бр/

Mr.Bricolage предлага и съвсем ново и екологично гориво - Био брикети, 100% натурален продукт с ниско съдържание на сяра, произведени от торф. Био брикетите горят до 8 часа - много по-дълго от обикновените брикети. Практичното при тях е, че пепелта след изгарянето им може да се използва за наторяване на растенията вкъщи.