Всяка жена може направо да позеленее от яд, когато чуе "Еее, то е много лесно да си жена в наши дни. Нито переш на ръка, нито миеш чинии..." И аз не съм по-различна от всяка друга дама, затова на хората, които говорят такива неща, ако не да се ядосам, то поне бих им се изсмяла гневно с онзи смях на злодеите от филмите на ужасите. Пък дано се почувстват неудобно.

Вярно е, че съвременната домакиня има "великото преимущество" да се ползва от електрически домакински уреди, които да правят живота ѝ малко по-лесен. Говоря за тези изтънчени изобретения като автоматична пералня, сушилня, миялна машина, прахосмукачка. Но да знаете, че дори те не ни спестяват времето, което искаме да имаме, онова време, което всички наричат свободно, а само домакините знаем, че го прекарваме в търкане, чистене, простиране, събиране, гладене на дрехи или в готвене. Ако това е свободно време...

Жените, обаче, нали сме сигурни, че никой няма да ни помогне, ако сами не си помогнем, сме се специализирали в намирането на нови начини и нови джаджи, които да ни улеснят ежедневието. Разбира се, повечето от тези роботи, джаджи и машини са изобретени от мъже. Защо? Най-вероятно защото до всеки такъв мъж е имало по една жена, която му е стояла на главата и... така, де, мотивирала го е.

Вероятно благодарение на това сега имаме някои много ценни уреди.

Прахосмукачка-робот

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Това са онези кръгли симпатични роботчета, които само включваме и ги оставяме да чистят. Сами. Без да се налага да разпъваме кабели, да повдигаме мебели, да крещим на децата "Вървете в другата стая, докато изчистя!". Повечето от тези роботи могат да работят с навигационна система, като някои от тях имат функцията не само да прахосмучат, а и да мият пода, което автоматично ни спестява поне час от времето ни вкъщи.

Робот за миене на прозорци

Снимка: Banggood

Благодарна съм за това изобретение с цялото си сърце. Знаете ли в продължение на колко години колко жени са висели по прозорци с опасност за живота си, за да могат да измият онова стъкло отвън на онзи прозорец, който не се отваря. Сега това е не само възможно и безопасно, но и много лесно. Роботът за миене на прозорци позволява, докато миеш само вътрешното стъкло, той да мие външното, следвайки движенията на ръката ти. Разбира се, съществуват и такива, които изобщо не се нуждаят от човешка намеса, освен човек да натисне бутона за старт. След това роботът съвсем сам си мие прозореца, а ти пиеш кафе. Става още по-хубаво, защото някои видове роботи от този тип могат да се използват и за чистене на банята.

Четка за почистване на баня и кухня

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ето че стигнахме и до любимата ми част от чистенето - търкането на банята. Има случаи, в които, каквито и препарати да ползвам, колкото и ожесточено да търкам, плочките и фугите не се почистват. За щастие обаче има специални четки, които разчитат на електрическата мощ, за да отстранят натрупаната мръсотия. Тези уреди са с няколко сменяеми глави, зареждат се предварително, след което, без използването на кабели, могат да почистят мивката, плочките, фугите, тавана, пода и всичко в банята, освен това могат да се ползват за чистене и в кухнята, и на колата.

Разбира се, съществуват още много уреди, които можем да използваме, за да улесним живота си и да имаме повече време за забавления с децата, вместо да прекарваме часове наред всеки ден, потънали в домакински задължения. Можем да си купим дори уреди, които сами приготвят палачинки, сами пекат хляб и да не забравяме - онези прекрасни охладители за вино, които обича всяка домакиня.

Когато не желаете да се превръщате в отчаяна домакиня, искате тези уреди и ги искате веднага, когато не можете да чакате до заплата, за да си купите онзи симпатичен приятел - роботът за чистене и миене на под, има А1 Кредитна карта.