Ако търсите начин да внесете докосване на природата в дома си, защо да не опитате интериорен дизайн, вдъхновен от градината? Този стил черпи вдъхновение от красотата на великолепната природа и го пренася у дома, създавайки спокойна и хармонична среда, която може да ви помогне да се отпуснете и да се насладите на приятната атмосфера. В тази статия ще разгледаме ключовите елементи на интериорния дизайн, вдъхновен от градината, и ще ви покажем как да ги включите в собствения си дом.

Естествени цветове за уютен интериор, вдъхновен от природата

Когато става въпрос за интериорен дизайн, вдъхновен от градината, цветовата палитра е ключова. Естествените природни нюанси продължават да бъдат в светлината на прожекторите и този сезон, а освен това се очертават като дългосрочна тенденция. Цветовите нюанси на земята, небето и растителния свят, формират основата на водещи дизайнерски концепции.

Вдъхновени от идеята да създадете интериор, напомнящ ни за градината, помислете за тонове като зелено, кафяво и синьо, както и ярки цветове като жълто, оранжево и червено. Тези цветове имитират естествения свят и могат да помогнат за създаването на успокояваща и релаксираща "градинска" атмосфера във вашия дом.

Изберете естествени материали за перфектния интериорен дизайн

Друг важен елемент от интериорния дизайн, вдъхновен от градината, е използването на естествени материали. Това може да включва всичко от дърво и камък, до ратан и дори материи като лен и памук.

Един от най-разпространените материали в интериора е дървото. Естественото дърво е екологичен, издръжлив и визуално красив материал, който изглежда страхотно във всяка ситуация, независимо дали е градски апартамент, алпийска хижа или селска къща. Той се допълва добре с други материали като естествен камък, керамични плочки и дори модерния бетон и винаги ще бъде печелившо решение.

Дизайнерите обожават този естествен материал, който изпълва къщата с комфорт и топлина, а в нашия случай ще създаде отлична и много реалистична и приветлива градинска атмосфера.

Естествени растения - необходим елемент от интериорния дизайн вдъхновен от градината

Разбира се, нито един интериорен дизайн, който е вдъхновен от градината, не би бил пълен без естествени растения и цветя. Добавянето на зеленина и цъфтящи растения в дома ви може да помогне за създаването на усещане за спокойствие и свежест. Независимо дали изберете да разположите няколко саксийни растения или да аранжирате една от най-горещите тенденции на този сезон - висяща градина, това е елементът, който ще допълни вашата декорация и ще я направи по-естествена и хармонична.Освен това растенията в дома ви ще помогнат за подобряване на качеството на въздуха, а от там и на вашето здраве и настроение. Този начин да създадете по-красива атмосфера се оказва и полезен.

Как органичните форми могат да променят интериора ви

Включването на органични форми в дома ви е друг чудесен начин да създадете интериорен дизайн, вдъхновен от градината. Използвайте всички форми, които наподобяват природата. Плавните вълнообразни линии, фриволните зигзаги и подвижната геометрия ще добавят динамика и изразителност на интериора. Използвайте асиметрични форми и свободни, неангажиращи дизайни, които ще ви накарат да се отпуснете и да релаксирате пълноценно. Това може да включва всичко - от мебели с извити ръбове, до произведения на изкуството с естествени форми и шарки на текстила.

Превърнете дома си в градински рай с тези интериорни трикове за естествена светлина

И накрая, естествената светлина е съществен елемент от интериорния дизайн, вдъхновен от градината. Големите прозорци, капандурите и отворените планове могат да помогнат за създаването на усещане за откритост и лекота, които могат да превърнат дома ви в същински градински оазис.

Ако в жилището ви няма достатъчно естествена светлина, помислете за добавяне на осветителни тела, които имитират цветовете и моделите на естествения свят. До това често прибягват дизайнерите при създаването на скандинавски стил. При него добре организираното изкуствено осветление е особено важна част от интериора. Постарайте се да създадете многопластова система на осветлението, състояща се не само от едно осветително тяло. Добавете настолни и стенни лампи,така типичните за градините светещи гирлянди и свещи.

В заключение, интериорният дизайн, вдъхновен от градината, е чудесен начин да създадете спокойна и релаксираща среда вдома си. Чрез въздействието на естествени цветове, материали и форми, живи растения и много естествена светлина, можете да създадете пространство, което е еквивалент на градинско бягство от шума и суетата на ежедневието. За да създадете всичко това потърсете предложения в богатия асортимент на Мебели Виденов, където ще намерите най-подходящите продукти за вашия дом.


Материалът е предоставен от Виденов.