Позната сентенция твърди, че любовта на мъжа минава през стомаха. Това явно е известно и на херцогинята на Съсекс - Меган.

Добрата храна играе особена роля в живота на Меган и Хари. Дори в предложението за брак има кулинарна връзка, защото принцът е паднал на коляно, докато Меган му е приготвяла печено пиле за вечеря.

С Маркъл кралското семейство се сдоби с едно истинско foodie. Докато все още играе в "Костюмари" Меган с удоволствие списва блога си The Tig и обгрижва читателите си с най-новите тенденции в храненето със здравословни рецепти. Нейното любимо ястие е паста "Болонезе" с тиквички.

Известно е, че Меган е голям фен на здравословното хранене и обича да прави класически ястия с допълнителна порция здраве. Голямата любителка на пастата не се отказва от спагетите, макароните и т.н. и си е измислила тайна рецепта.

Тиквичките са нискокалорични и бедни на мазнини, за сметка на това обаче са богати на баластни вещества и вода, което засища за дълго и влияе благоприятно на храносмилането. Половината от необходимата паста Меган замества с "паста" от тиквички, а болонезето приготвя със зелени зеленчуци вместо с кайма и то по един особено фин начин.

Тайната на спагетите с тиквички на Меган

Вегетарианската версия на класическото Болонезе се приготвя лесно, но си иска своето време - цели 4-5 часа миксът от тиквички се готви на бавен огън, докато зеленчуците се разпаднат на малки парченца.

В интервю за списание "Delish", много преди принц Хари и Меган да се оженят, тя разказа какъв е любимият ѝ сос.

"Сосът е толкова гладък, че човек може да се закълне, че в него има тонове масло или олио, но всъщност са само тиквички, вода и малко бульон."

Рецептата

Необходими съставки за 4 порции:

7 тиквички
125 мл зеленчуков бульон
Сол и пипер
200 г паста (напр. пълнозърнести спагети)
Пармезан (по желание)

Приготвяне:

1. Тиквичките се измиват и изсушават. 5 от тях се настъргват на едро, другите две се правят на спагети от тиквички с помощта на специално ренде или уред за паста.

2. Сложете настърганите тиквички в голяма тенджера заедно със зеленчуковия бульон и загрейте на среден котлон.

3. Оставете болонезето от тиквички да ври на слаб котлон за 4-5 часа, през това време разбърквайте, за да не загори. Може да налеете допълнително вода и добавите солта и пипера.

4. Малко преди края сложете на котлона тенджера, докато водата заври и следвайте инструкциите, които са дадени на опаковката на пастата. Минута преди края сложете и тиквичките, които са под формата на спагети и след това отцедете.

5. Залейте нудлите със сос "Болонезе" от тиквички, разбъркайте и поръсете с пармезан.