Малка пивоварна в Урал произведе специални бири за всеки от 4-те мача от Световното първенство по футбол в Русия, които ще се проведат в Екатеринбург. Фирмата ще разчита на по-голям инстерес от страна на мексиканците в сравнение с този на уругвайци и египтяни.

Всяка бира, произведена за шампионата от пивоварната "Мелъди брю", е на базата на два вида хмел, чиито аромати са вдъхновени от отборите - например "Ел Дорадо" - от Перу, чийто отбор играе с този на Франция в четвъртък, а "Африкан куин" - от Сенегал, чийто отбор се среща с този на Япония три дни по-късно. Върху етикетите са знамената на двете страни и е оставено също място, където феновете могат да впишат резултата от мача.

Майсторът пивовар Алексей Сабунов е склонен да разсее слуховете, че руснаците се интересуват единствено от водка.

"Това е познато клише, като онези, че тук мечки се разхождат по улиците, че винаги е студено и че носим ушанки на главите си", каза той пред пивоварната в Полевской, югозападно от Екатеринбург.

Там са произведени 6000 литра специална бира за световното първенство по футбол - 2000 литра за мача между Египет и Уругвай в Екатеринбург, по 1000 литра за мачовете между Франция и Перу и между Япония и Сенегал, и 2000 литра за последния мач в Екатеринбург - между Мексико и Швеция.