Интересно е как нещо толкова тривиално и познато като почистване на апартаменти може да бъде превърнато от просто действие в систематична, подредена и рационализирана дейност за постигане на много по-добри резултати. Тук ще откриете няколко съвети, препоръки и хитринки, които помагат на обикновените хора да постигнат почти професионални резултати, каквито биха реализирали фирмите за почистване на апартаменти.

Почистване на апартаменти - откъде да започнем

Ако искате да се справяте като професионалист, трябва първо да систематизирате нещата. Така няма да се чудите винаги откъде да започнете, а ще имате готов план за моментално действие.

Започнете отгоре надолу, минавайки отляво надясно. Първо подредете и разтребете, а след това се насочете към търкане, миене, четкане и бърсане.

Топ хитринки при почистване на апартаменти

Още при започване на подреждането е добре да извадите една празна торба за боклук. Практиката показва, че такава винаги е необходима и в процеса на разтребване може да се напълни дори до връх. Нека имате под ръка една такава, винаги когато започвате с основно почистване.

Един топ принцип, който може да вземете от професионална почистваща фирма като тези от Borisov-Clean.com е пускането на прахосмукачката накрая. Преди това праха трябва да бъде забърсан от повърхностите (без пода), а след прахосмукачката може да последва единствено забърсването на пода.

Не забравяйте за почистването на меката мебел. Ако разполагате с достатъчно мощна прахосмукачка, добър съвет е да минавате регулярно с нея по тапицерията на обзавеждането. Изберете приставка с четчица, която прилепва плътно към дамаската и минете по цялата ѝ повърхност. Така ще изсмучете голямо количество от внедрилите се вътре невидими прах, мръсотия, косми и акари.

Чудите се как да почистите неръждаемата стомана и инокса в кухнята? За целта е най-добре да използвате нежен препарат и мека фина микрофибърна кърпа, която ще се погрижи за запазването на металическия блясък на повърхностите. Първо използвайте леко навлажнен плат, а след това полирайте със суха микрофибърна кърпа или лист кухненска хартия.

Използвайте прахосмукачката, за да почистите ъгълчетата по шкафовете, рафтовете и чекмеджетата в кухнята, по които има опадали подправки, трохи, събрана прах и други подобни замърсявания.

Обърнете специално внимание на дезинфекцията на мивката в кухнята. Дори и да сте за забърсали перфектно, ако не сте използвали правилния препарат, най-вероятно по нея все още има полепнали бактерии. За пълно дезинфекциране може да използвате продукт с белина или обезмаслител.

Ако искате апартаментът ви да блести от чистота, добър съвет е от време на време да се възползвате от услугите на фирма за почистване на апартаменти като Borisov-Clean.com. Така ще улесните своята ежедневна работа по разтребването и ще получавате винаги перфектни резултати.


Рекламен материал.