Остават броени дни до един от най-обичаните и чакани през цялата година празници. Време, в което с трескаво старание се опитваме да внесем коледната магия в домовете ни, да се пренесем в онези щастливи времена от детството и да създадем същите приказни спомени за нашите деца. А украсата се оказва най-малката част от подготовката за Коледа, защото в главите ни нахлуват мисли за всички подаръци, които специално трябва да подберем, както и за трапезата, която ще подредим за любимите хора.

Именно заради това празничната еуфория понякога се превръща в суетене и обикаляне на десетки места в опит да открием най-подходящите подаръци за семейството и приятелите.

Снимка: iStock by Getty Images

Далеч не е нужно обаче да губим цялото това време. Можем да намерим всичко, което ни е необходимо, и без да тичаме от магазин в магазин, за да зарадваме децата си и специалните за нас хора. Не само със зашеметяваща украса, но и с вкусна и богата трапеза.

Тази година с BILLA България празничният дух може да се настани в домовете ни, защото празничната брошура на веригата обещава "Въшебни оферти за Коледа". В нея ще намерите идеи за избора на подаръци, декорация за вкъщи, качествени продукти, с които да приготвите коледните ястия. Нещо повече - ще имате възможността да превърнете напрежението от пазаруването в истинско удоволствие, което да спре бързо тиктакащия часовник.

Подаръци за малки и големи

И тъй като е време отново "да облечем" костюма на Дядо Коледа, е важно първо да помислим за най-малките в семейството. Трябва много внимателно да сме се запознали с изпратените до Лапландия писма и да се опитаме да изпълним съкровените желания, написани в тях. За щастие, в празничната брошура на BILLA е поместено разнообразие от играчки, с които не само да ги зарадвате, но и да им подарите веселие.

Сред вълшебните оферти ще намерите подходящи подаръци както за момчета, така и за момчета - от пустинни джипове, багери, пожарни коли, автомобили на пътна помощ и игри за каскадьорски предизвикателства, до красиви плюшени играчки, кукли, комплекти за прически, лекарски куфарчета, комплекти за гривни, конюшни за къпане на пони, танцуващи роботи и коледни влакчета.

За малко по-големите и любознателни деца BILLA е подготвила колекция от пъзели, обичани настолни игри, други интерактивни предизвикателства, както и образователни игри, с които да получат нови знания за природата и животните, за писането и четенето.

Снимка: iStock by Getty Images

За порасналите деца пък в брошурата "Вълшебни оферти за Коледа" ще откриете комплекти от познати марки висококачествена козметика, опаковани красиво и готови директно да бъдат подарени на любимите хора.

Продуктите за пищна и вкусна празнична вечеря

Както добре знаем, традицията повелява на 24 декември - Бъдни вечер, ястията да са нечетен брой и само постни. За тази вечеря можете да приготвите сарми, варива като боб, леща, да напълните чушки с гъби и ориз, например, и да направите ошав. На масата е хубаво да подредите още орехи, пресни плодове, а също и чесън, защото се смята, че така идващата година ще е здрава и плодородна.

На 25 декември - Рождество Христово, обаче можете да се развихрите още повече в кухнята и да покажете кулинарните си умения на гостите и семейството. За да ви помогне в подготовката на коледната трапеза, BILLA е подбрала различни видове месни деликатеси от телешко, говеждо и свинско месо, както и сирена и кашкавали от BILLA Premium продуктите за изтънчения вкус на всеки. Наред с това, в брошурата на веригата ще намерите и цели плата от колбаси или сирена, предварително нарязани и подредени красиво, така че да подхождат на празничната трапеза.

Снимка: iStock by Getty Images

А докато се наслаждавате на топлината от камината и приятните емоции, споделени със семейството, можете да отпивате и от специално подбрани за Коледа вина и други алкохолни напитки, които перфектно ще се съчетаят с различните видове сирена и мезета.

За завършек на празничното меню, BILLA предлага в секцията "По-сладки празници" редица изкушения за малки и големи - коледни шоколадови лакомства, адвент календари, бонбони, щолен, пенетоне и дори макарони с джелато.

Последна, но не на последно място - коледната украса

Със сигурност не трябва да пренебрегваме украсата за празника, нито пък да я подценяваме. Декорацията вкъщи прави Коледата още по-вълшебна, а бляскавите играчки и светлинките от лампичките наистина са способни да семейното огнище в коледна приказка, разбира се, ако съумеем да подберем правилните украшения.

Най-ценният съвет, когато декорирате вкъщи - подбирайте играчките и гирляндите в една или две цветови гами и обърнете специално внимание на детайла. Понякога пищната украса може да не постигне търсения ефект, но пък детайлната и едновременно с това семпла декорация има потенциала да събуди възхищението и на вашето семейство, и на гостите ви за празниците.

Снимка: iStock by Getty Images

С разнообразна селекция на украса за дома BILLA ще ви улесни и с този избор. В празничната брошура са поместени играчки и гирлянди за елхата, цветни лампички, преспапиета, както и свещи с аромат на Коледа. Веригата ще ви изненада още със снежен спрей за стъкло, с който ще можете да нарисувате красиви снежинки по прозорците.

И ето че не е необходимо да превръщаме подготовката за празника в непрестанно лутане, а напротив - спестявайки време и усилия, сами да си подарим повече вълшебно време с любимите хора. Остава да обърнем пясъчния часовник и да отброяваме дните с надеждата за светла, топла и магична Коледа.

Всички предложения от празничната брошура на BILLA "Вълшебни оферти за Коледа" можете да откриете ТУК.

 

*Материалът е изготвен със съдействието на BILLA България