Секция. Уж просто съвкупност от различни по размер шкафове, витрини и етажерки, а в същото време променя като с магическа пръчка всяко помещение.

По дизайн на производителя - първа опция за избор

Ако вече е време да вдъхнете нов живот и на вашия хол, нужни са ви само желание и фантазия. Разпъвате ролетката - дължина, ширина - и сядате пред компютъра. Куп дизайнери вече са дали максимума от себе си, създавайки невероятно красиви модели на се

кции. Определете стила, към който искате да се придържате - ориенталски тип, минималистичен сет, скандинавски мебели... Последните са много актуални, защото се изработват в светли цветове, раздвижени са и дават усещане за простор. Да се доверят на готов проект е предпочитан вариант за много хора. Това е лесно и доказано успешно решение.

Днес телевизорът е това, без което не можем. Ето защо почти винаги в една секция за хол има предвидено място за него. Той може да бъде монтиран на стената или поставен върху шкаф. Около този център се развива конфигурацията на останалите елементи от секцията.

Функционалността на мебелите е главен приоритет за мнозина. Секциите не правят изключение. Типичен пример са моделите с включен в конструкцията гардероб. Ако разполагате с голямо жилище и достатъчно закрити пространства за вещите си, тогава можете да изберете шикозен модел, в който няма големи модули. Такива са т.н. дизайнерски холни секции. В противен случай подберете секция, която разполага с добър брой затворени шкафове, както и такива със стъклени витрини. Те предоставят необходимото място за съхранение на немалко предмети.

За огромни помещения понякога се предпочитат класически холни секции. Те често са с размерите на цяла стена и достигат почти до тавана. Такъв беше стилът на обзавеждане през миналия век и мебели от онова време все още могат да бъдат видени в много български домове. Моделите, предлагани днес, са с осъвременен дизайн и са създадени с цел да внесат уют в големи пространства.

Дори малкото жилище може да бъде стилно и модерно обзаведено, нужна е само повечко фантазия. Ъгловите секции са много удобен начин за пестене на място, а освен това веднага грабват погледа, защото са нетипични. Друго алтернативно решение за такива ситуации са холните малки секции, които обаче целят преди всичко да придадат нужната изисканост на помещението, а не да служат за съхранение на голямо количество вещи. Не пропускайте този факт!

Съществува клас луксозни холни секции, при които са добавени екстри като вградено LED осветление, декоративни елементи за украса, ефекти върху стъклените витрини и други.

Останалото обзавеждане в хола или дневната ви трябва да кореспондира с нивото на избраната секция - стилово и визуално. Така ще постигнете хармонично излъчване, а не крещящ контраст.

И понеже ви обещахме да е евтино - такова ще е. В Мебели АРЕНА ще откриете невероятни предложения с цени от малко над 200 лв!

Създайте собствена модулна секция - лесно, като детска игра на кубчета

Въпреки огромното разнообразие от готови проекти, понякога се случва нито един от тях да не ви пасне. Това е моментът да се доверите на собствената си фантазия и да реализирате проект, използвайки готови модули с различни размери, цветове и форми. Така ще избегнете ограниченията на стандартите и ще оползотворите напълно пространството, с което разполагате. Няма по-добър начин от този да изкарате на светло твореца в себе си и да изразите същността си! Препоръчваме ви да започнете с някой от разнообразните ТВ шкафове, които се предлагат. Изберете един от тях и организирайте пространството около него с подходящи по стил и цвят шкафове.

Удобството на тези модулни секции е и в това, че във всеки един момент можете да допълните съществуващата конфигурация с нови елементи. Чудесно решение за хора, планиращи внимателно финансовите си разходи и за такива, които обичат промените в интериора.

И защото в едно жилище има и други стаи...

Няма как да не споменем секциите за детска стая, които се радват на огромна популярност. Често моделите се предлагат с подходящи легла, които могат да бъдат и директно включени в конструкцията. Много популярни са комплектите секции с бюро.

Кухнята също е помещение, в което пък можете да монтирате бюфет. Той ще ви даде отправна точка за стила и свободата да изградите цялостния дизайн. Изразете себе си и резултата ще ви радва всеки ден.

За съвсем малки жилища са създадени модели на секции с вградени в тях легла, които осигуряват нужното усещане за простор през деня.

Монтажът невинаги е лесна задача

Много хора бързо се отегчават от еднообразието в обстановката и обичат промените. Те предпочитат т.н. подов монтаж за своите мебели. Така секцията ще е мобилна, ще може лесно да бъде преместена на друго място или евентуално продадена при нужда. Освен това се избягва дупчене на стените, което за мнозина е сериозен проблем.

Когато нямате такива притеснения, пред вас се откриват много по-големи възможности. Модерните дизайни почти винаги включват стенен монтаж - пълен или частичен. Препоръчително е да ползвате услугите на хора, които да го изпълнят професионално. Нивелиране, дюбелиране и други тънкости по захващането към стената изискват съответните умения.

Тази част от процеса не трябва да ви притеснява. Винаги можете да разчитате на Мебели АРЕНА, които при необходимост ще ви съдействат максимално. Доставка, качване до дома и екип, който да извърши монтажа са предлагани опции, от които можете да се възползвате при поръчка.


Материалът е предоставен от Мебели Арена.