Посрещаме месец март с нови приятни емоции и възможност за почивка още в средата на тази седмица, когато отбелязваме Националния празник на България. Какво по-хубаво от това да посветим този ден на семейството и приятелите си - на хората, които обичаме най-много? Времето обещава да бъде слънчево и с високи температури, ако март не реши да ни изненада с нещо друго, разбира се. В случай че прогнозата за топъл и приятен почивен ден се сбъдне обаче, ще имаме шанса да организираме пикник с близките си сред природата.

Ето и няколко идеи как да прекарате тази почивка в средата на седмицата.

Време за пикник сред природата

Децата открай време ме питат кога ще отидем да посетим мястото, където живее техният любим герой от една приказка Лисичето Вироглавко. По този повод може още през почивния ден да ги заведа сред природата и да се забавляваме с куп прекрасни занимания на открито. Една топка и одеяло в чантата за пикник са абсолютно задължителни. Можете да забавлявате малчуганите като играете с тях на "пиян морков", да строите къщички за елфи от клечки, листа, камъчета в парка или да вземем боички, с които да оцветяваме камъчета, които после те да прибират в специално нагласените от родителите им кутийки за съкровища. Рисуването сред природата също е страхотно семейно занимание. А в почивките между игрите можем да прочетем на палавниците тяхна любима книжка или приказка, докато удобно сме се настанили върху одеялото за пикник.

Когато се уморят от тичане и игри, без съмнение ще се почувстват много гладни. Затова трябва да сме добре подготвени с всякакви вкусотии в кошницата за пикник, като хлебчета и кашкавал. Никой палавник няма да остане гладен, ако сме приготвили преди пикника със семейството и вкусна вита баница с лапад и сирене.

Вижте и рецептата!

Когато пренесете тази несравнима вкусотия сред природата, всички от семейството ще долетят на одеялото за пикник в мига, в който усетят аромата ѝ.

Снимка: iStock by Getty Images

За да ви е удобно и приятно в почивния ден, изберете спортни дрехи, които ще ви позволяват да тичате свободно с децата сред природата - клинове и тениски, комплекти и топли меки чорпаки за децата, елеци и панталони за най-активните майки.

Време да внесем красота в дома и градината

Ако точно през почивния ден не ви се ходи сред природата, то не пропускайте шанса да я поканите вкъщи, като се погрижите за дома и градината. Това може да е идеалният момент да превърнете балкона си в прекрасна цветна градина, като поставите саксии с цветя на красиви поставки, или аранжирате сандъчетата с цветя по нов начин, който да радва окото и да ви зарежда с добро настроение всеки ден. За тази цел можете да се снабдите с красиви декоративни стойки за висящи саксии или да подредите сандъчетата с цветя асиметрично върху предварително подготвена поставка за тази цел.

Снимка: iStock by Getty Images

Ден за мен

Може би точно този почивен ден в средата на седмицата е идеалното време за нас, дамите, да се погрижим за себе си. Да поспим до по-късно, да се насладим на първата чаша кафе на балкона, да прочетем книгата, която ни чака на нощното шкафче, да гледаме любим филм и да се подложим на някоя разкрасителна процедура. Един масаж на краката винаги върши чудеса. Един освежаващ душ също ще ни се отрази добре, особено ако след това посветим малко време на косата, която толкова обичаме. Можем да я изправим или накъдрим с маша - всяка дама избира сама за себе си, важното е накрая да се почувстваме по-отпочинали и сияйни от преди и когато погледнем в огледалото, да бъдем истински доволни от резултата.

Снимка: iStock by Getty Images

Както и да решите да прекарате почивния си ден в средата на седмицата, нека да ви накара да се почувствате щастливи, защото, както казва модният дизайнер Лили Пулицър "Да бъдеш щастлив никога не излиза от мода".

А всичко необходимо за нашата слънчева почивка в средата на седмицата, можем да открием в LIDL.

Материалът съдържа продуктово позициониране.