Помните ли онази известна песен "Писна ми", която беше истински хит преди години и в която се пееше "Обичам да излизам чист от всяка ситуация"? В сезона на безкрайните дъждове и влага почти всеки ден си я пея, но във варианта "Обичам да излизам сух от всяка ситуация", особено когато ме чакат купища дрехи, които трябва да бъдат изпрани и изсушени, колкото е възможно по-бързо. В тези моменти, вместо да повтарям "Писна ми", си казвам "Добре, че съществува този велик уред - сушилнята!".

Край на безкрайното простиране на дрехи

Знаете ли как хората сушат прането си в Сингапур? Само и единствено на бамбукови пръчки, които стърчат от прозорците им. Така е прието.

А в Италия? Там си е направо арт инсталация да се развяват чаршафи, ризи и рокли по просторите.

Е, в САЩ не гледат така артистично на сушенето на дрехи навън и не е позволено човек да си суши прането на простора.

При нас простирането преди години си беше реален повод за междусъседска комуникация. Излизате на терасата с огромния леген, със задължителния пеньоар и с ролки в косата, а през това време Ленчето на отсрещната тераса също е излязла да простира. Докато кичите кърпи и бельо на различните телове на простора и ги подреждате по цвят, ще размените няколко думи за децата, за времето, за всичката работа, която все още ви чака вкъщи, за другата ви съседка Пепи, която, вместо да простира, е излязла да пие кафе, пък ще се приберете с лекота в сърцето и с удовлетворение от добре свършена работа. И така, докато стане време да прибирате прането.

През лятото това може и да ви звучи като страхотна съседска идилия, но не така стоят нещата, когато с решителни стъпки дойде есента. Дъжд, вятър, студ, дъжд, вятър, студ и едно непрекъснато чудене къде да изсушите всичките тези дрехи. Ами чаршафите?!

Животът без сушилня е нечестен, труден и несправедлив. Хубавото е, че вече изобщо не е нужно да бъде такъв. За щастие живеем във време, в което спокойно можем да си позволим да разчитаме на уредите, които правят нещата с прането и сушенето на дрехите много по-лесни.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Сушилнята - най-добрият приятел на всеки дом!

Това трябва да е лозунгът, висящ на всяка врата във всеки дом. Повтарям си го и всеки път, когато, вместо да сложа дрехите в сушилнята, се подлъжа да ги простра, а после, в неравна борба с вятър и дъжд, тичам на терасата, за да ги събирам. И всеки път, когато простирам чорапите на децата - онези, които имат надписи на стъпалата с дните от седмицата (по-лесно е с тях), а после с часове се лутам, търсейки къде е вторият чорап от чифта "понеделник". Днес ми няма един "понеделник", утре изгубвам "вторник" и си пожелавам хиляди пъти просто да бях пъхнала всички дрехи в сушилнята и да бях натиснала копчето. Магия!

Да, има си копче за всичко!

Сушилните, които можете да намерите в търговска верига ЗОРА, ще ви впечатлят с висок клас, дизайн, технология, функции и много полезни копчета.

Всичко, което трябва да направите, е да изберете онази, която най-много ви харесва по дизайн и цвят, но не забравяйте основните критерии, които да ви ръководят в избора:

  • Високият енергиен клас - сушилните с висок енергиен клас разполагат с термопомпа, вместо нагревател, което означава, че горещият въздух не се изпомпва навън, а се прекарва през термопомпения канал, където влагата кондензира и се събира;
  • Инверторен мотор - идеята на инверторния мотор е да се намалят габаритите на електромотора, а също така и разхода на електроенергия;
  • Програми за сушене - хубаво е вашата сушилня да има достатъчно програми за вълна, дрехи, завивки, коприна и т.н, обърнете внимание и на степените на сушене. Обикновено те са Сухи (за гладене), Сухи за прибиране и Съвсем сухи;
  • Йон технология, която ще ви помогне в борбата с алергиите.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Една сушилня винаги има къде да я сложиш!

Не вярвате ли? Тя може да се постави в специално предназначен за нея шкаф, в мокрото помещение на дома ви, в коридора, в банята или над пералнята ви машина. Така изобщо няма да губите време и усилия в пренасяне на дрехите на далечни разстояния. Просто ги прехвърляте от единия уред в другия и натискате копчето.

А може би най-практичното решение е да заложите на комбинираните уреди пералня със сушилня. Тогава всичко, което трябва да направите, е да изберете желаната програма, а после излизате с приятели, връщате се вкъщи, където дрехите са изпрани, изсушени и готови за обличане. Ееех, ако имаше и сушилня, която ги и сгъваше...

Това все още може и да не е налично, но пък за най-големите естети, които искат всичко вкъщи да им е подредено по конец и скрито в шкаф, има уреди за вграждане, които остават скрити за окото, но винаги са там, когато ни потрябват.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Чувате ли как дъждът започна да барабани по прозореца? Може би ни казва:

"Обичам да излизам сух от всяка ситуация, за купуването на сушилня това е супер мотивация!".

Материалът съдържа продуктово позициониране