Ирина Витанова
Торта с карамелено кондензирано мляко
Продукти за блата: 3 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, 4 с.л. вода, 4 с.л. олио, 1 и 1/2 с.л. какао, 1 /2 бакпулвер. Продукти за крема: 1 консерва сварено кондензирано мляко, половин пакетче масло, 250 мл разбита сладкарска сметана, 1 желатин
Рецептата за блата :
Яйцата се разбиват със захарта и след това се прибавят и останалати продукти като бакпулвера е смесен в брашното. Пече се както обикновено в тавичка с ширина 28 см. След като изстине се разрязва на две.
Рецептата за крема:
Кондензираното мляко се разбива с маслото,сметаната отделно и към нея се прибавя разтвореният желатин и се смесва с млякото и маслото и всичко се разбърква до хомогенна смес.
Блатовете се сиропират с обикновен захарен сироп,около 1 ½ ч.чаши
За украсата:
около 200 гр бял шоколад
2 ч.л. маргарин
около 40-50 мл течна сметана ( неразбита )
Всичко се смесва и се стопява на водна баня или в мв на слаби градуси.
Тортата се измазва със сметана и се излива глазурата. Разтопява се малко кафяв шоколад ,правят се ленти от шоколада и се разнасят с клечка.
В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Яйцата се разбиват със захарта и след това се прибавят и останалати продукти като бакпулвера е смесен в брашното. Пече се както обикновено в тавичка с ширина 28 см. След като изстине се разрязва на две.
Рецептата за крема:
Кондензираното мляко се разбива с маслото,сметаната отделно и към нея се прибавя разтвореният желатин и се смесва с млякото и маслото и всичко се разбърква до хомогенна смес.
Блатовете се сиропират с обикновен захарен сироп,около 1 ½ ч.чаши
За украсата:
около 200 гр бял шоколад
2 ч.л. маргарин
около 40-50 мл течна сметана ( неразбита )
Всичко се смесва и се стопява на водна баня или в мв на слаби градуси.
Тортата се измазва със сметана и се излива глазурата. Разтопява се малко кафяв шоколад ,правят се ленти от шоколада и се разнасят с клечка.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО
ЗАТВОРЕТЕ