Рецептата за блата :
Яйцата се разбиват със захарта и след това се прибавят и останалати продукти като бакпулвера е смесен в брашното. Пече се както обикновено в тавичка с ширина 28 см. След като изстине се разрязва на две.

Рецептата за крема:
Кондензираното мляко се разбива с маслото,сметаната отделно и към нея се прибавя разтвореният желатин и се смесва с млякото и маслото и всичко се разбърква до хомогенна смес.

Блатовете се сиропират с обикновен захарен сироп,около 1 ½ ч.чаши

За украсата:
около 200 гр бял шоколад
2 ч.л. маргарин
около 40-50 мл течна сметана ( неразбита )
Всичко се смесва и се стопява на водна баня или в мв на слаби градуси.
Тортата се измазва със сметана и се излива глазурата. Разтопява се малко кафяв шоколад ,правят се ленти от шоколада и се разнасят с клечка.
ИЗБРАНО