Новият живот, за който се събужда природата през пролетта, както и все по-дългите и топли дни са вдъхновящ момент за нови идеи. Ремонти за освежаване на дома преди задаващото се лято, нови покупки за балкона, двора и градината, промени в някои малки и не толкова малки детайли вкъщи допринасят за доброто настроение, както и за създаването на повече удобства за семейството. 

Всички обаче сме чували закачката "майстор да ти влезе вкъщи", произнасяна едва ли не като клетва. Затова и все повече семейства избират да се справят сами с подобряването на жилището си и пространството около него. За щастие, това вече е лесно - от достъпни видеа в интернет "как се прави", през оригинални идеи за малки промени, създаващи ново усещане, до удобни артикули, с които всеки може да е майстор. 

Именно подобни удобства за вдъхновилите се да обновят дома си предлага Практикер в своята кампания "Супер седмица", която започва на 14 май и продължава цяла седмица - до 20 май. Те фигурират в артикулите целогодишно, но с оглед желанието на повече хора да внесат свежест в домовете си, сега са намалени - до -50% на хиляди оферти за дома и градината и 10 безлихвени вноски за всички продукти над 200 лева. Офертите са валидни във физическите магазини, както и в онлайн магазина на Практикер. Ето няколко идеи и тяхното осъществяване: 

ЗА ДВОРА, ГРАДИНАТА, БАЛКОНА

Ако имате градина или малък двор, през пролетта е важно да поддържате тревата ниско окосена. Известно е, че по време на пролетните дъждове, някои малки досадни насекоми като кърлежите се множат особено щастливо. Проблемът е, че след себе си носят проблеми, за които няма да говорим тук. Добре е под ръка да имате удобна косачка, с която да може да борави не само "мъжът вкъщи" и да не се ограничавате в поддръжката на тревата.

Електрическа косачка Raider RD-LM36

Този модел, освен че в рамките на "Супер седмицата" е намален, е компактен и лек, без това да отнема от мощността му. Косачката Raider RD-LM36 е идеална за тревни площи до 400 m². Оборудвана е с мотор с мощност 1300 вата и предлага ширина на косене от 32 см. Компактните размери и тегло от само 6.5 кг (колкото бебе на няколко месеца) допринасят за работа без умора в двора. 

Градинска люлка Garden Star HD-8727

Докато сме на тема "двор и градина", "Супер седмицата" на Практикер е подходяща възможност за добавяне на дълго отлагани покупки, оставяни за "по-добри времена". Люлката, която може да е "звездата" във вашата градина, е дълга 170 см и висока - 153 см, което я прави подходяща и за по-малки дворни места или по-голяма тераса. И въпреки размерите си, може да понесе всички от семейството, тъй като максималната ѝ товаримост е 240 кг.

Към това удоволствие може да добавите и градинска шатра HD-537, в случай че сте щастливци с обширен двор.

 

Таванен простор Mak 2 m

Не всеки обаче разполага с голямо дворно пространство. Понякога целта е малкият балкон да стане място за отдих, а цветята, ако сместите и такива, да растат на светло и топло. Трудна мисия! Но и тук е важно да се приложат лесни хакове, за да спестите всяко възможно пространство.

Ако нямате машина за сушене на дрехи, знаете колко сложно и тромаво може да се изсуши всяко пране. Затова вдигнете изпраното пране на тавана, а през останало време се наслаждавайте на балкона, докато пиете чаша кафе на спокойствие. Посоченият простор е с цели 12 метра простирна площ, което е много практично за големи семейства и постоянно пране.

ВСЕКИ МОЖЕ ДА Е МАЙСТОР

Както споменахме, с удобни инструменти днес всеки може да е майстор и това далеч не е само наивно твърдение. То върви успоредно с технологичното развитие на човечеството. 

Акумулаторна бормашина DeWALT DCD771D2-KS SET 

Източник: Praktiker

Като ценно допълнение към всеки набор от инструменти, акумулаторната бормашина DeWALT DCD771D2-KS SET е здрава и многофункционална, проектирана да обслужва широк спектър от приложения. Тя е надежден и ефективен инструмент, подходящ както за професионални, така и за проекти "Направи си сам". Неговата комбинация от мощност, скорост и ориентиран към потребителя дизайн го правят безценен помощник в пролетните начинания у дома. 

ЗА КУХНЯТА И БАНЯТА

Блок кухня Irim Kustic

Ако ремонтът в кухнята беше лесно начинание, досега щяхте да сте го свършили. Истината е, че той иска добро планиране и немалко средства. За да спестите част от тях, в "Супер седмицата" си "Практикер" предлага намаление и на блок кухня Irim Kustic. Тя би дала съвсем нов облик на това иначе трудно за обновяване помещение, стига да съобразите размерите. В случая кухнята от ПДЧ е с дължина 2400 мм, широчина - 450 мм и височина - 2180 мм. Има удобни чекмеджета и врати, както и достатъчно пространство за всичко, което искате да поберете в кухненските шкафове.

Шкаф за баня с умивалник Makena Мио

Всички знаем какво причинява влагата на мебелите в банята. Тяхната смяна обаче не е лесна за всяко домакинство, освен ако не се възползва от намаления, какъвто е случаят с шкафа за баня с умивалник Makena Мио. Класическият вид и бял цвят е лесен за комбиниране, което позволява да се купи отделно от другите неща за баня. Шкафът е с плавно затваряне на вратите, височина, ширина и дълбочина на долната част съответно 85, 55 и 39 см. Материалът е PVC, който знаете, че е изключително устойчив на атмосферни влияния, включително UV лъчи, влага и корозия. 

Моноблок Cersanit City Clean on slim

Докато сме в банята, защо не сменим и морално остарелия моноблок вкъщи с такъв, който се почиства многократно по-лесно. В традиционните тоалетни чинии има трудни за достъп зони под ръба, докато при Cersanit City Clean on slim виждаме нова форма на изпускащата клапа, иновативна технология на разпръскване на водата и никакви ръбове, които да приютяват милиарди патогени.

Дори само заради изброеното си струва да се отделят повече средства за моноблока, но в случая е намален заради "Супер седмицата" на Практикер и предимствата още не са свършили. Пестите вода, време за почистване, препарати, щадите природата без да се отнема от комфорта на тоалетната чиния. 

Дотук направихме своеобразен виртуален миниремонт вкъщи. Но ако тези предложения не ви стигат, може да разгледате всички промоционални оферти на сайта на Практикер.