Живакът в термометрите отново драстично се покачва, като с високите градуси идват широките усмивки и силните емоции. Наред с тях, обаче, се прокрадва и желанието за отдих. Не напразно този отрязък от годината е известен като "отпускарски сезон"... А какво, ако отпуската е постоянно у дома? Ето няколко идеи какво да внесете вкъщи, за да изгоните скуката и да сте на лятна вълна цели няколко месеца.

Зона за отмора

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ако живеете в блок и притежавате открита тераса, превърнете я в свой личен оазис. Поставете саксии с красиви цветя на различни места на балкона, за да внесете цвят и да разнообразите в обстановката. После преминете към най-важната част - мястото за отмора. Един чадър и маса с няколко стола ще ви свършат чудесна работа. За да зарадвате децата, може да се снабдите и с надуваеми кресла. Вече имате зона, която през деня е идеална за четете хубава книга с чаша ароматно кафе или разговори с приятели, а след залез - за семейни сбирки, вечери на открито или просто за релаксиране с чаша вино. За допълнителна атмосфера можете да закачите лампички по ребрата на чадъра, които ще внесат още уют.

Хамак или люлка - ефектно и забавно решение

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ако искате да ви бъде още по-приятно и да се доближите максимално до усещането за морски бряг, можете да си купите хамак. А защо не люлка? Дори и да не разполагате с достатъчно квадратни метри, това не е проблем, в магазините за обзавеждане на дома предлагат прекрасни висящи ратанови столове, които са не по-малко ефектни и са страшно практични. Имате възможността да избирате сред най-различни модели с интересни форми, а също и възглавници с разнообразни цветове, като се спрете на онези, които ви допаднат и изразяват вас самите. Хубаво ще бъде да се сдобиете и със сенник или тента, защото макар слънчевите лъчи да са полезни през първите 10-15 мин., тъй като взаимодействайки с тях тялото ни произвежда витамин D, след това се превръщат в наш враг.

Прохладно лято

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Ако сте горд собственик на къща с двор, то пред вас стоят повече възможности да направите миговете у дома още по-примамливи, така че да не искате да напускате пределите му. Купете си басейн! Можете да го поръчате по интернет или направо на място от някой от десетките магазини, избирайки между надуваеми, дървени, сглобяеми... общо-взето всякакви видове басейни в различни размери. Той обаче би бил изключително самотен без няколко шезлонга, на които, предварително запасени със слънцезащитен лосион, да поработите върху тена си. С подобно специално място у дома, притегателната сила на морето като нищо ще отслабне.

Батутът - радост за малки и големи

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Басейнът със сигурност ще задържи децата вкъщи за по-дълго, в това няма никакво съмнение. Но ако искате да си гарантирате допълнително спокойствие и да направите усмивките им "до ушите", сложете батут в двора. Пленени от този увеселителен уред, те винаги ще са ви под око... От басейна на батута, от батута в басейна. А когато не са върху новата домашна атракция, няма причина вие да не се възползвате от нея, припомняйки си простичките детски радости. За тази цел трябва предварително да сте взели батут с по-голям капацитет на натоварване.

Ако нямате търпение да преобразите дома си и не искате да чакате до заплата, вземете А1 Кредитна карта. Научете повече тук