И те са:

Деница Кирова от гр. Варна. Завършва Първа езикова гимназия с английски и немски език. Ще кандидатства интериорен дизайн, а сред хобитата й са психология, мода, рисуване, тенис на корт. Мечтае да се почувства като звезда на бала си, а на него би отишла с Владо Карамазов.

Ивон Силви Димитрова от гр. Монтана. Завършва Природо-математическа гимназия "Св. Климент Охридски", ще кандидатства международни икономически отношения. Хобитата й са танци и плуване. На абитуриентския си бал мечтае да изживее нещо неповторимо и би отишла на него с Миро.

Пламена Папазова от гр. Стара Загора. Завършва СОУ "Максим Горки" . Би кандидатствала журналистика. Занимава се с благотворителност - членува в няколко младежки организации в родния си град. На бала си би искала да се почувства като принцеса, а за придружител би избрала Орлин Павлов.

Румяна Йорданова от гр. София. Завършва СМГ "Паисий Хилендарски". Ще кандидатства право в СУ. В свободното си време обича да се разхожда сред природата, да чете, да ходи на кино. Мечтае за шеметни и еуфорични емоции на бала си.

Стефка Ставрева от гр. София. Стефка завършва паралелка с интензивно изучаване на английски и немски език в 31 СУЧЕМ "Иван Вазов". Ще кандидатства в УНСС и в СУ с география. Хобитата й са тае бо, фитнес, разходки в планината. Мечтае безкрайно да се забавлява на бала си, а на него би искала да я придружи Димитър Бербатов или премиера Бойко Борисов.

Юлия Патаринска от гр. София. Юлия завършва английска паралелка в 133 СОУ "А.С.Пушкин". Ще кандидатства информатика и математика. Хобито й е конна езда. Мечтае бала й да е едно незабравимо изживяване, а на него би искала да отиде с Брад Пит.

Вижте снимки на финалистките >>
 

Красавиците бяха избрани от жури в състав: креативният директор на Astella Atelier Аля Милушева, главният редактор на Life.dir.bg Р. Деницова, главният редактор на списание „Блясък” Калина Коцева, ТВ водещата Мария Игнатова, фолк дивата Мария, гаджето на един от най-желаните VIP кавалери Константин - Надежда Стоянова, "Мис България" 2007 Юлия Юревич, гримьорката Фани Албайрак и Ася Асенова - изключителен представител за България на Phantasya Collection GmbH, която раздаде ваучъри за отстъпки при закупуване на бижута на всички финалистки.

На 6-те финалистки предстои фотосесия с абитуриентски тоалети, бижута, грим и прически, която ще е дело на Hammer Studio, в луксозния хотел "Ястребец" на Боровец. За първа година нашият партньор в конкурса за "Най-красива абитуриентка" Hammer Studio избра "Мис Фотогеничност". Наградата отива при Стела Пецева от Благоевград, която ще вземе участие във фотосесията на 1 май.

Вижте видео от конкурса >>

Победителката, чието име ще стане ясно в началото на май, ще има шанс да стане звездата на бала си с прекрасна рокля на Astella, с бижута от „Фантазия” и с празнична прическа за голямата вечер, създадена специално за нея от салон "Мода Натали" и с грим от Фани Албайрак. Тя ще влезе в своето училище като истинска светска дама с VIP придружител и нейната приказна поява на бала й ще бъде излъченa в dir.bg.