Спомняте ли си британската комедия "Как да губиш приятели и да дразниш хората" със Саймън Пег? Е, ако не сте го гледали, може да му посветите няколко минути от живота си. Но сега ще обобщим 10 неща в начина, по който изглеждаме или които правим и които могат да доведат до същия резултат - да отблъскваме околните и да бъдем по-малко атрактивни.

Стрес

Проучване от 2013 г. показва, че жените, които имат повишени нива на кортизол (хормонът на стреса), са по-малко привлекателни за мъжете.

Лъжи

Според едно изследване изричането на лъжи е сред най-отблъскващите черти на хората. Няма значение дали става дума за голяма, или за малка лъжа, никой не харесва да не бъдете честни с него.

Недостатъчно сън

През 2010 г. учени от Швеция установяват, че колкото по-малко човек спи и страда от недоспиване, толкова по-малко привлекателен става за околните.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Подлост

Проучване в Китай през 2014 г. излиза с резултата, че колкото по-подло изражение има човек, толкова по-малко привлекателен е той.

Защитни пози в езика на тялото

Учени от САЩ твърдят, че всякакви защитни пози, използвани в езика на тялото, като скръстените ръце, свлечени рамене и т.н. отблъскват хората.

Мързел

Проучвания в Уисконсин и Ню Йорк установяват, че мързеливите хора са считани за скучни и отегчителни от околните.

Твърде широки усмивки

През 2011 г. учени в Университета на Британска Колумбия провеждат почуване, което показва, че жените се чувстват отблъснати от мъже, които се усмихват твърде много.

Снимка: iStock by Getty Images

Гордост и надменност

Същото проучване доказва и че мъжете не харесват твърде гордите и надменни жени или поне тези дами, които се държат по такъв начин.

Когато хората миришат еднакво

Проучване на Университета на Ню Мексико установява, че хората, които миришат еднакво, не се привличат, тъй като това ги кара подсъзнателно да мислят, че имат роднинска връзка.

Липсата на чувство за хумор

Определено един от най-неприятните недостатъци на човек е да няма чувство за хумор. И хората, които не са надарени със способността да даряват смях, често са считани за много по-малко атрактивни.