Жълти разбойници, обичани и от деца, и от родители, вече са по пътя към следващите си шеметни злодеяния и този юли ги очакваме да се завърнат "у дома" - в киносалоните в "Миньоните 2". Новата глава от най-касовия анимационен франчайз в света ще ни отведе през 70-те години на изминалия век и ще ни срещне с 12-годишния "порядъчно проклет" Гру, който мечтае да се превърне в най-великия супер злодей в историята. За да постигне целта си, той може да разчита на помощта на верните си пакостливи последователи - миньоните, които няма да изневерят на стила си: първо хубавичко ще оплескат нещата и после ще оправят бъркотията. С много хумор и закачки, симпатичните герои ще бележат безвъзвратно едно емблематично и турбулентно десетилетие и за добро или за зло, ще формират света такъв, какъвто го познаваме днес.

Своеобразно завръщане към корените на "Illumination", които благодарение на оригиналните си и сърцати истории се превърнаха в еталон за качествено развлечение, "Миньоните 2" е вихрено, изключително забавно и колоритно приключение, изпълнено с много екшън, поп-културни препратки и страхотна музика, които гарантират незабравимо изживяване в киносалоните за малки и големи.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Огромен фен на супер злодейската супергрупа, известна като Злите шест, 12-годишния Гру крои злодеяние, което да му осигури място сред идолите му и да подсигури "проклетото" му бъдеще. Верни помощници в това му начинание са миньоните, начело с Кевин, Стюарт, Боб и Ото (новият миньонски герой с брекети и отчаяна нужда да угажда), с които изгражда първата си злодейска бърлога, експериментира с оръжия и изпълнява първите си мисии. Когато Злите шест отстраняват своя лидер, легендарния боец Див Пердах, Гру се явява на интервю, за да стане най-новият им член, но нещата (меко казано) не протичат по най-добрия за него начин. Твърдо решен да им докаже злодейските си качества, Гру открадва ценен камък, превръщайки се в смъртен враг на групата. Докато бяга, Гру получава помощ и насоки от неочакван източник - самия Див Пердах, и открива, че дори и злодеите понякога се нуждаят от малко помощ.

Предвождан от оригиналните автори на франчайза, "Миньоните 2" е продуциран от създателя и изпълнителен директор на "Illumination" Крис Меледандри и дългогодишните му сътрудници Джанет Хийли и Крис Рено. Филмът е режисиран от завръщащия се към поредицата Кайл Балда ("Аз, проклетникът 3", "Миньоните"), а ко-режисьори са Джонатан дел Вал ("Сами вкъщи") и Брад Ейбълсън ("Семейство Симпсън"). Убийственият 70-тарски саундтрак е дело на легендарния музикален продуцент и носител на "Грами" Джак Антонофф.