Кметът на София Йорданка Фандъкова традиционно ще запали светлините на голямото Коледно дърво на Общината на 1-ви декември от 18 ч. пред НДК. Различното тази година е, че заедно с него в градината пред Националния дворец на културата ще грейнат и близо 40 приказно украсени живи Елхи на таланта - част от едноименната коледна благотворителна кампания на Фондация "Стоян Камбарев", в партньорство със Столична Община. Те ще образуват цял светлинен коридор и красива алея, която ще привлича столичани и гостите на града.

Вижте снимки >>

Йорданка Фандъкова участва и в забавното видео обращение на Звездните Посланици на Кампанията - Мария Илиева, Любо Киров и Миро, които застанаха сърцато зад тази нова идея на Деси Тенекеджиева и Фондация "Стоян Камбарев".

Кметът от години подкрепя младите таланти и открития на Фондацията, като тази година, по време на официалната церемония на наградите за Полет в изкуството, връчи Специална награда на режисьора Петър Денчев - реализация на негов спектакъл на сцената на Общинския театър "Възраждане".

Запалването на светлините на Елхите ще бъде съпроводено с фойерверки и голям празничен концерт, който ще завърши с ефектно коледно шоу, в което ще вземат участие музикалните открития на Фондацията. Хилядната публика ще се наслади на таланта на 16-годишната перскусионистка Сара Чакърова и нейната група "YESTRDAY", на класическите певици Весела Янева и Мария Славова и на поп звездата Mr VOG.

В концерта ще вземат участие и няколко от даровитите деца от многодетни семейства, които ще бъдат подкрепени от кампанията.

Мария Славова

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Елхите на таланта ще красят пространството пред НДК в периода от 1-ви декември до 15-ти януари 2020 г. След свалянето на украсата, всички живи елхи ще бъдат дарени на Общината и засадени, по този начин те ще сложат началото на нова Гора на Таланта.

Идеята на коледната кампания Елхи на таланта е, всеки, който иска да украси своя жива елха, първо трябва направи дарение. Благодарение на тази благотворителна акция, Фондация "Стоян Камбарев" ще финансира 5 едногодишни стипендии на младите си музикални таланти, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.

Коледната кампания Елхи на таланта ще подкрепи и даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще получат много подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др. От този момент нататък, тези талантливи деца, ще станат част от голямото семейство на Фондация "Стоян Камбарев", която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като първа стъпка ще покрие едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.

Екипът на Елхи на таланта

Снимка: Фондация "Стоян Камбарев"

Фондация "Стоян Камбарев" вече 10 години сбъдва мечтите на младите и даровити български таланти от различни области на изкуството, като ги подкрепя финансово, морално и осъществява конкретни техни творчески проекти. Идеята е социалната и екологична Коледна кампания Елхи на таланта да се случва всяка година и да стане традиционна, както вече престижните и чакани Награда за Полет в изкуството, Благотворителен Бал в Лондон и Наградата за Кино 355.

Елхи на таланта се осъществява с любезното партньорство на Столична Община и НДК. От Фондация "Стоян Камбарев" специално благодарят на генералния партньор на коледната кампания PРО PLANTS - лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, който прави най-голямото дарение за каузата и подарява всички чудесни живи елхи, необходими за коледната акция.

Всеки един от Коледните Благодетели ще зарадва даровитите деца и техните семейства с много изненади. Кампанията ще продължи до Коледа и ако желаете да се включите в нея с дарение, ваучери или подаръци за десетте талантливи деца и техните семейства може да го направите като се свържете с Фондация "Стоян Камбарев" на www.kambarev.org