Международният ден на бирата се отбелязва от 2008 г., а "месторождението му" е Санта Крус, Калифорния. През последните години той се превърна от малко местно събитие в истинско глобално тържество, всяка година в първия петък на август.

За всички, които едва сега научават за този празник, представяме кратък гид за отбелязване на деня.

Пийте добра бира с добри приятели

Ако сте решили да прекарате Международния ден на бирата сами, помислете пак! Пиенето на бира е една от най-важните части от празнуването на този ден, но със сигурност бирата върви най-добре с добра компания и приятни разговори. Така че изведете приятелите си на бира, поканете ги вкъщи или каквото там решите, но непременно си осигурете партньор за бирата.

Проучете и открийте къде най-близо до вас се празнува Международния ден на бирата

В България тези тържества все още не са много застъпени, но ако живеете в чужбина или използвате лятната си отпуска, за да пообиколите, със сигурност можете да се натъкнете на някое подобаващо парти.

Подарете бира

Добре известно е, че бирата има по-добър вкус, ако някой я купи за вас, така че традицията повелява да купите бира на приятелите си.

Насладете се на бири, които не сте опитвали

Светът на бирата е голям и е пълен с невероятни нови вкусове. Бъди авантюрист, опитай нещо ново!

Благодарете на пивовара си, благодарете на бармана си

Хиляди мъже и жени по света са посветили живота си да ни предоставят огромно разнообразие на бири. Важно е да кажем на тези хора, че оценяваме техния труд. Така че напишете им имейл, бележка или оставете бакшиш, просто кажете "Благодаря" на хората, които уважават вкуса ви.