Запознайте се с Греъм. Той е малко по-различен от останалите хора, но създателите му са категорични, че е човек. Не бързайте със заключенията, макар и да прилича на неуспешен експеримент, неговите създатели гарантират, че разполага с всеки човешки орган, който има и средностатистическия мъж. Тялото му е специално модифицирано, за да може да оцелее някои по-сериозни и жестоки катастрофи.

Греъм е роден за така наречените "краш тестове". Той е проект на австралийска кампания за пътна безопасност от Транспортната комисия по пътни произшествия. Негов създател е Патрисия Пичинини, водещ травматолог и хирург, както и пътен инженер по безопасност на движението. Опитът ѝ, както и всички случаи в спешното отделение, я мотивират да направи по-сериозно изследване и да подобри човешкото тяло така, че да може да се справи с всички познати и непознати катастрофи.

Греъм никога няма да спечели конкурс за красота, но австралийците са го промотирали многократно, за да постигнат отрезвяващ ефект. Видно е, че Греъм няма врат, защото той е първата човешка част, която може да се счупи по време на катастрофи. Най-деликатната човешка част от тялото е подсилена с допълнителни кости, които ще го предпазят от популярния камшичен удар.

Неговото лице е плоско, за да предпази ушите и носа му, но също така е подсилено с допълнителна мастна тъкан, за да обере енергията при удар. При много от катастрофите се регистрира счупен нос, наранени синуси и други части от лицето, но Греъм ще се справи и с този проблем. Ако се чудите защо има повече зърна по тялото си, те са монтирани, за да може да предпази ребрата си - Патрисия го проектира с нещо подобно на природни въздушни възглавници. Всички тези "бонуси" по тялото му са направени така, че Греъм да може да оцелее.

Истината е, че този герой не може да излезе по-далече от проекцията на компютърен модел и никога не е бил поставян на реални тестове. Посланието е ясно, ако не изглеждате като него, по-добре карайте разумно. Нека разгледаме в малко по-сериозни детайли и какви качества има.

Греъм има мозък, идентичен с този на всеки друг човек, но черепът му е подсилен значително и има повече течности и връзки, за да може да се предпази при внезапен удар. Обърнете внимание и на размера на черепа, той е с размерите на каска и изпълнява същата функция.

Колената на нашия герой могат да се движат във всяка една посока, по този начин ще е невъзможно да пострадат по време на катастрофа. Ако един пешеходец попадне в ПТП, обикновено коленете са първите, които започват да страдат и логично - чупят се първи. Греъм се бори с този проблем, като спокойно може да разпъне колената си отвъд нормалния радиус.

Кожата на Греъм също е модифицирана с по-сериозен слой кожа, който може да издържи на пързаляне по асфалта и причиняване на популярната "тротоарна екзема". Така няма да има и сериозни поражения при порязване от ламарини или стъкла.

Греъм не е проектиран да оцелее само зад волана, точно по тази причина има и още един бонус от мадам Пичинини - силни крака. Освен по-сериозна здравина, създателката на този "Франкенщайн" е дала прасци, които могат да се изстрелват като амортисьори - Греъм ще може да скача като пантера и да избягва бързите шофьори, когато пресича улицата.

Бъдете внимателни, защото сме сигурни, че не споделяте дори 1/10 от качествата на Греъм, а него не го мислете - той ще оцелее.