Французойката Джесика Преалпато, която е авторка на нетипични десерти на базата на плодове без добавена захар, бе обявена за най-добра сладкарка в света от класацията "50-те най-добри ресторанта в света" на компанията "Уилям Рийд бизнес медия", предаде Франс прес.

32-годишната майсторка от отличения с 3 звезди "Мишлен" ресторант "Плаза Атене" в Париж въплъщава смелото и необикновено сладкарство и е първата жена, получила тази титла.

Снимка: Instagram

Кристел Брюа от отличения също с 3 звезди "Мишлен" ресторант "Пре Катлан" бе обявена миналата година за най-добра сладкарка в ресторант от асоциацията "Ле гранд табл дю монд".

"Много съм изненадана", каза Преалпато, пояснявайки, за нея това е като хубав подарък.

Десертите й се вписват във виждането за кухня с естествени продукти, чийто привърженик е майстор-готвачът Ален Дюкас. За Преалпато той е пример за подражание.

Джесика Преалпато е публикувала книга с рецепти за 50 десерта, приготвени в ресторанта "Плаза Атене".

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram