Французойка стана първата жена, обявена за сладкар №1 в света (снимки)
32-годишната Джесика Пеалпато е майстор в ресторант с 3 звезди "Мишлен" в Париж
Французойката Джесика Преалпато, която е авторка на нетипични десерти на базата на плодове без добавена захар, бе обявена за най-добра сладкарка в света от класацията "50-те най-добри ресторанта в света" на компанията "Уилям Рийд бизнес медия", предаде Франс прес.
32-годишната майсторка от отличения с 3 звезди "Мишлен" ресторант "Плаза Атене" в Париж въплъщава смелото и необикновено сладкарство и е първата жена, получила тази титла.
Кристел Брюа от отличения също с 3 звезди "Мишлен" ресторант "Пре Катлан" бе обявена миналата година за най-добра сладкарка в ресторант от асоциацията "Ле гранд табл дю монд".
"Много съм изненадана", каза Преалпато, пояснявайки, за нея това е като хубав подарък.
Десертите й се вписват във виждането за кухня с естествени продукти, чийто привърженик е майстор-готвачът Ален Дюкас. За Преалпато той е пример за подражание.
Джесика Преалпато е публикувала книга с рецепти за 50 десерта, приготвени в ресторанта "Плаза Атене".