Неведоми са пътищата на градските пространства - могат да ни отведат на познати места, на които да срещнем непознати хора или пък на непознати места, където да открием съвсем различни светове, за които не сме подозирали.

Движението из града е своеобразен ритъм, импулс. Отиваме на работа и се движим в определени рамки - градски транспорт, автомобила ни, пеша или с колело. Понякога работим от вкъщи - това също е рутина, изработена последната година, в която сме си създали определени условия на комфорт. Правим си хубаво кафе, поръчваме си хубава храна, приготвяме си я, защото практически сме си у дома или пък слушаме любима музика или радио.

Снимка: iStock by Getty Images

Градът e музика

На първо място, защото той е сбор не само от хора, но и от звуци. Чуваме клаксони, птици, автомобилни двигатели, хора, говорещи различни езици, чуваме как си говорят влюбените или пък как някои се карат на тротоара.

Любопитен факт: една от първите "мелодии" на индъстриъл жанра в музиката е създадена в началото на ХХ век от машинните звуци на влаковите композиции. Та, да, наистина можем да приемем градската атмосфера като една симфония на емоции, тръпки, напрежение и релакс.

В различни моменти от ежедневието ни попадаме в ситуации, в които искаме или да се откъснем от нещо, за да се разсеем, или пък да подсилим емоции, залегнали в нас, да зададем нов пулс на душата си и всяка крачка да бъде еуфорична. Как можем да го направим? Като намерим пространство, в което сме сигурни, в което се чувстваме добре и което подчертава точно тази идентичност, която сме.

Всичко това може да се постигне със спорт, срещи и хубава храна. Но и с музика.

Снимка: iStock by Getty Images

Как?

Ходиш до офиса и се разхождаш сутрин на прохлада. Имаш тонус и енергия. И просто добавяш слушалки с музика. Джаз, фюжън, поп, рок, латино, електронна. Всичко, от което се нуждаеш в този момент.

Тренираш във фитнеса. Най-удобният момент да преслушаш неща, които си набелязал. Нови, стари, любими...или любопитство към нещо ново, което да ти дава сили в залата.

Хоумофис си. Навън е ужасно горещо, но не си на море или планина. Работиш и то в среда, която е същата, както винаги. Имаш нужда от допълнителен уют и мотивация за работа. Предложението е да се озвучиш така, че да се чувстваш сякаш си на плаж в Сен Тропе и светът е едно прекрасно място. Винаги може да се случи с френска музика, независимо дали шансони и Ванеса Паради.

Най-често слушането на музика в градския транспорт едновременно те отделя от средата, в която не е задължително да присъстваш ментално, но и дава възможност да чуеш неща, които ти се слушат точно в този момент. Тъй като знаем, че средата там е едно динамично място, можеш да слушаш дори нещо по-експериментално за вкуса ти.

Какво е решението?

Това е платформа, която се движи сензитивно по вкуса ти и може да ти предложи всичко, което искаш на едно място, от различни устройства.

Това, което препоръчваме е TIDAL. Можеш да намериш страхотни плейлисти, създадени специално за теб, както и ти сам да правиш такива. Можеш да слушаш подкасти, албуми, интервюта, видеа и нещо наистина страхотно като изживяване - цели концерти! И то във фантастичен звук!

Клиентите на Vivacom, които изберат мобилните планове Unlimited, Smart L, Smart L+ или плановете за мобилен интернет i-Traffic M+, L+, XL+, XXL+, получават неограничен достъп до музикалната платформа. Независимо дали изберат Unlimited 50 или Unlimited 150, потребителите ще получат неограничени мегабайти, минути, SMS-и и MMS-и, висока скорост и достъп до изключително музикално съдържание, включително и свободно слушане офлайн.

Ето и някои плейлисти, препоръчани от нас за сезона:

Work Jazz

Dance Craze: The 60s

Electronic Workout

Homemade Hits

Obama's Summer 2021 Playlist

Classical Focus

Cover to Cover

Lazy Days

Нова музика

*В текста има продуктово позициониране