Твърде често съвсем простички и ежедневни неща или задължения, като гладенето на дрехи, изгубени багаж или гаденето по време на пътуване, могат да ни стъжнят живота. В такива моменти ни се иска да знаехме нещо, нещо малко, което да ни улесни и да ни изкара от монотонния начин, по който вършим всичко, правейки деня ни по-приятен.

Добрата новина е, че наистина има такива малки хитринки, които да ни спасят от досадните моменти и ако ги знаем, по-лесно ще се справяме с ежедневните си задължения и проблеми.

Слушалки или тапи в ушите против гадене по време на път

Гаденето при пътуване се появява, когато мозъкът ни получава различни съобщения от нашите органи. Например, докато се возим в превозно средство, очите и вътрешното ухо предават съобщение до мозъка, че се движим, но мускулите ни изпращат сигнал, че сме в покой. Затова мозъкът ни се обърква и това се проявява в гадене.

Вероятно сте чували разнообразни съвети за това как да преодолеете гаденето по време на пътуване, като това да дъвчете дъвка или да се прозявате. Друг ефикасен начин е да сложите слушалка или тапи за уши, които да накарат мозъка ви да игнорира сигнала на вътрешното ухо. Най-добър ефект този метод дава, когато сложим тапа за ухо в противоположното ухо на ръката, с която пишем. Ако пишете с дясната ръка, слагате тапа в лявото ухо и обратното.

За да не изгубите багажа си

На всеки може да се случи да изгуби багажа си по време на полет. Затова винаги слагайте и малко от своя багаж в пътната чанта на човека, с когото пътувате. Ако сте на ваканция с любимия човек, сложете малко от своя багаж - най-необходими неща в чантата му и той може да направи същото, оставяйки свой багаж във вашата чанта. Така, дори и куфарът на някой от двамата да бъде изгубен, няма да се озовете без абсолютно никакви дрехи на ваканцията си.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Тиксо против пришки

Всички знаем колко трудно е да ходиш с нови обувки, особено дамите, които носят обувки на високи токчета. Ако залепите обаче тиксо на мястото, където петата се опира в обувката, значително ще намалите напрежението и ще предотвратите появата на пришки.

Как да се отървем от миризмата на чесън по ръцете

Когато готвим с чесън, лук или риба, после е много трудно да премахнем силната миризма от тези продукти, която остава по ръцете ни. Решението е просто и е точно под носа ни. Можете да натъркате ръцете си в чешмата или в каквато и да е неръждаема стомана.

Керамична чаша като точило за ножове

Не всеки разполага с точило за ножове в дома си. В този случай на помощ се притича дъното на керамична чаша за кафе или чай. Почти всяка такава чаша има грапава основа. Прекарайте острието на ножа, държейки го под ъгъл от 45 градуса, напречно по дъното на чашата и ето ви точило за ножове.

За да се изпукат всички пуканки

Когато искате да се насладите на напълно изпукани пуканки, първо потопете царевичните зърна във вода за около 10-15 минути поне. Допълнителната влага в зърната ще накара почти всички да се превърнат в пуканки. И филмът вече може да започне...

Снимка: iStock by Getty Images

Лед за изглаждане на дрехите

Това е супер трик за всеки, който иска да вади дрехите си от сушилнята по-малко намачкани и лесни за гладене. Дори може и да не се гладят след това. Просто сложете няколко кубчета лед с дрехите си в сушилнята и я включете на най-висока степен. Ледът ще се превърне в пара и ще изглади гънките.

Но не препълвайте сушилнята с дрехи. Този трик действа, ако дрехите в сушилнята са малко.