Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия - "Вина" - започва на 7 януари 2024 г. и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1. Почитателите на сериала вече имат възможност да се потопят в сюжета и атмосферата на многоочакваното продължение с премиерата на официалния трейлър на "Вина 2".

"Във втори сезон на "Вина" отношенията между героите ще се доразвият и ще видим как миналото има отражение върху настоящето. Мотото на този сезон е: Ако искаш бъдещето да е различно от миналото, не забравяй миналото", каза Виктор Божинов, режисьор на сериала "Вина" в предаването "Денят започва" по БНТ 1.

"Зрителите вече видяха, че моят герой е доста объркан относно своите чувства спрямо две жени и мисля, че най-накрая ще вземе решение", сподели от своя страна актьорът Владимир Зомбори, който изпълнява една от главните роли във "Вина" - тази на Филип.

Вижте какво разказаха Виктор Божинов и Владимир Зомбори в "Денят започва" ТУК

Сценаристи на "Вина" са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха - Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Освен Владимир Зомбори, актьорският състав на "Вина" включва Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев - Геро, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др. Сред изненадите във "Вина 2" е участието на една от най-талантливите и обаятелни актриси - Лилия Маравиля. Зрителите ще видят още няколко нови лица - Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска. Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

За да си припомнят зрителите на БНТ началото на вълнуващата история в сериала "Вина", БНТ 2 ще излъчи повторение на първи сезон в празничните вечери около Рождество и Нова година - по два епизода на 22, 23, 24 декември и 29, 30, 31 декември от 20:00 ч. по БНТ 2.

Гледайте втори сезон на сериала "Вина" от 7 януари всяка недела от 21:00 часа по БНТ 1 

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът "Вина" е част от филмопроизводството на обществената телевизия.