Къщата на серийния убиец Джейми Гъмб, наричан "Бъфало Бил", от филма "Мълчанието на агнетата", в която са заснети доста сцени, скоро ще предлага стаи за нощувка и посещение в прочутото подземие на ужаса, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Къщата от 1910 г. с площ от 216 квадратни метра е разположена в Периополис, щата Пенсилвания, е запазила доста от интериора, заснет от носителя на пет награди "Оскар", режисьора Джонатан Деми през 1991 г.

Къщата, купена преди пет години за 195 000 долара, наскоро бе продадена за 290 000 долара и вече е собственост на сценографа Крис Роуан, който смята да я превърне в туристическа атракция и по-късно тази година да предлага стаи под наем.

Клиентите, настанили се в къщата, ще могат да посетят мястото, където злодеят Джейми Гъмб държи като заложници жените, които отвлича.

Стопкадър: YouTube

Новият собственик иска да пресъздаде ужасяващото ателие на "Бъфало Бил" и да направи реплика на кладенеца, в който Гъмб държи жертвите си. Кладенецът не съществува реално в къщата и сцените в него са заснети в студио.

Стопкадър: YouTube