Американско момиче на име Мадлин, с пищно въображение и ясно съзнание, че бюрокрацията може да препъва мечти, сбъдна желанието си и получи разрешително от ветеринарните власти в Лос Анджелис да притежава еднорог, ако успее да си намери, съобщи Асошиейтед прес.

Първото по рода си разрешително за митичното животно е съпроводено с указания за отглеждането му - да му се осигури подходящо излагане на слънчева светлина, на лунни лъчи и срещи с дъги, рогът му да се почиства поне веднъж месечно с мека кърпа и поне веднъж седмично да хапва диня.

Снимка: БТА

Марсия Мейеда, директор на местната ветеринарна служба, е изпратила на момичето розова метална табелка с форма на сърце и надпис "Постоянно разрешително за еднорог" и плюшена играчка еднорог със сребърен рог.

Миналия месец момичето изпратило до службата кратко писмо с текст: "Скъпа администрация на Лос Анджелис, бих искала да получа Вашето одобрение да отглеждам еднорог в задния двор на дома ни, ако си намеря такъв". Мейеда приветства Мадлин за "чувството й за отговорност при отглеждане на домашен любимец, за да поиска предварително разрешение".