Няма да е никак преувеличено, ако кажем, че милиони хора по света не могат да си представят празничния сезон без образа на 10-годишния Маколи Кълкин на телевизионния екран, който залага капани в дома си, за да хване "Мокрите бандити". Да, филмът се превърна в истинска коледна класика, която сега - през 2020-а, навършва цели 30 години от създаването си.

За да отбележи подобаващо този специален повод, потребителят на Twitter Кевин Зак измисли духовит сюжет за евентуално четвърто продължение на култовата лента, което се хареса на над 73 хил. потребители на социалната мрежа.

Ето как звучи неговият сценарий:

"Изминали са 30 г. от действието в последната лента и сега 40-годишният Кевин Маккалистър работи като зам. творчески директор на концертния комплекс "Carnegie Hall" в град Ню Йорк, където той и съпругът му Дерек (изигран от актьора Дан Леви) живеят в Западен горен Манхатън.

Двойката решава да отиде в Чикаго, за да отпразнува една последна Коледа у родния дом на Кевин с неговата наскоро овдовяла майка (Катрин Охара) и след това да ѝ помогне да се изнесе от голямата къща на семейство Макалистър.

И тъй като са изминали 3 десетилетия, Марв и Хари вече са излежали времето си в затвора, присъдено им за въоръжен грабеж. Те вече са на свобода и единственото, за което могат да мислят, е, разбира се, отмъщение. За тази цел те измислят план как да отвлекат Кейт.

Марв, Хари и Кевин

Снимка: Стопкадър YouTube

Кевин и Дерек пристигат във Ветровития град, след като без малко да изпуснат полета си. Двамата проспиват алармата на будилника, затова им се налага да тичат с всички сили през летище "Джон Ф. Кенеди", за да се качат на борда на самолета. Естествено, успяват, макар и в последната секунда. Така те пристигат в празната къща, където намират бележка, гласяща: "Майка ти е при нас, приятелче!"

Кевин и Дерек се обаждат в полицията, но от там изпращат същите безполезни ченгета - Лари Ханкин и Кейт Джонсън, които видяхме в първата част на поредицата. Дерек е объркан и не е на себе си, но Кевин знае точно кои са похитителите на майка му. Той решава да не слуша органите на реда и да я спаси без тяхна помощ.

Снимка: Стопкадър YouTube

Оказва се, че Марв и Хари са завели Кейт в църквата, разположена в близост до дома на Кевин, в която преди 30 години той се свърза със Стария Марли, само че от 10 г. насам сградата е частично срутена и неизползваема.

За разлика от действието на предишните продукции, този път ситуацията е различна. Сега Кевин и Дерек са тези, които трябва да преминат през множество скрити капани, заложени в постройката от Марв и Хари. Кевин обаче е доста по-умен от крадците, когато става въпрос за самоделни оръжия, затова е способен да избегне с лекота всяка клопка. Но не такъв е случаят с Дерек, който изобщо не е подготвен за подобни обстоятелства, и постоянно става жертва на уловките им.

Докато двамата се опитват да преминат през всички капани, Кейт, която стои вързана в мазето на църквата, някак успява да се освободи, след което хваща най-близкото дървено разпятие и започва да налага с него двамата бандити. Те се свличат на земята още след втория удар, понеже вече са на 63 и 77 години.

Кейт - майката на Кевин

Снимка: Стопкадър YouTube

Кевин, майка му и Дерек се връщат в къщата, където Кевин им разказва за първата му среща с престъпниците и какво точно се е случило през празниците преди 30 години.

Дерек е ужасно разтревожен (както само Дан Леви може да го изиграе). И понеже се споделят тайни, Кейт решавач да разкрие, че е участвала в сексуална оргия с танцова група по полка, с която е пътувала от Скрантоън, Пенсилвания, до Чили  и обратно през 1991 г., след което заявява, че изобщо не съжалява за факта, че досега не е казала на никого за това щуро приключение. В следващата сцена Кевин и майка му се прегръщат до коледната елха.

Снимка: Стопкадър YouTube

После Кевин отсича, че трябва да заложат капани навсякъде из къщата, за да хванат бандитите, които най-вероятно ще се върнат, без да подозира, че Марв и Хари всъщност лежат мъртви в църквата. Дерек смята, че всичко това е лудост и отново звъни в полицията.

Финалните надписи се появяват под звуците на песента "Somewhere in My Memory" на Лана Дел Рей. Край!"