"Нинтендо" обяви, че ще разработи игрален филм по дългогодишния франчайз "Легендата за Зелда" в най-новия си проект извън основния бизнес с видеоигри, съобщава БТА, позовавайки се на информация от "Reuters".

Базираната в Киото компания постигна голям успех с анимационната си продукция "Супер Марио Bros.: Филмът" тази година. Това подчерта, а и подпомогна популяризирането на адаптациите на видеоигри в бокс-офис класациите. Освен това подкрепи търсенето на остаряващата конзола "Суич" (Switch). Акциите скочиха с 6%, ден след като "Нинтендо" съобщи, че са продадени 6,84 милиона бройки от конзолата в първата половина на финансовата година.

"Зелдa" ще бъде продуциран от създателя на "Супер Марио Bros.: Филмът" Шигеру Миямото и Ави Арад, който стои зад "Спайдърмен: През Спайди-вселената". Двамата работят по адаптацията на "Зелда" от много години, но филмът ще отнеме време, се казва в публикации в социалните мрежи от "Нинтендо".

Продукцията ще бъде съфинансирана от "Нинтендо" и "Сони", която също пожъна успех при адаптирането на франчайзи на игри. Режисьор на "Зелда" ще бъде Уес Бол, сред чиито филми е и предстоящият "Кралството на планетата на маймуните". Във вторник "Нинтендо" съобщи, че е продала 19,5 млн. броя от най-новата игра "Зелда" в края на септември. Интересът към поредицата продължава почти 40 години, след като излезе първата й част.