Счита се, че дамите са склонни постоянно да премислят и анализират всичко около себе си, подлагайки събитията, изграждащи живота им, на подробна дисекция. Наскоро учените установиха, че причината за този навик се дължи на факта, че женският мозък е по-активен от мъжкия. Това е и една от причините, които позволяват на представителките на нежния пол да бъдат мултифункционални, справяйки се едновременно с няколко задачи накуп. Още по-впечатляващо обаче е умението им да преминават през всичко със завидно чувство за хумор.

Преди време насочихме вниманието ви към духовитостта на господата, а днес е време да ви представим остроумието и на дамите. Ето някои нагледни примери за него, които са издадени от социалните мрежи:

Днес бившето ми гадже ми преведе прилична сума по банков път за "травмите, които ми е причинил по време на връзката ни". От сега нататък приемам извинения само под тази форма!

* * *

Преди месец си наех страхотна къща. До мен живее двойка възрастни съпрузи, които изглеждат толкова щастливи и влюбени, че всеки път, когато ги видя, изпитвам благородна завист, понеже съм ерген. Днес обаче старата дама, която бе излязла до магазина без мъжа си, ми даде неочакван съвет. "Не бързай да се жениш. Мини под венчилото 40 мин. преди да умреш. Повярвай ми, ще бъдат повече от достатъчни", каза ми тя.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Вчера излязох с приятелка, с която не се бяхме виждали отдавна. Двете седнахме в едно заведение и веднага потънахме в приказки. По едно време се заговорихме за роднински връзки и аз ѝ казах, че според дядо ми Мария Кюри е моя далечна братовчедка. Тогава жената от съседната маса ни прекъсна с думите: "Произнася се Марая Кери!"

* * *

Когато минете 35 години се оказва, че каквото и да искате да си купите, вече го имате... В някои случай дори по два пъти. Ако не ми вярвате, просто проверете.

* * *

Вчера, водейки 7-годишната си дъщеря до училище с колата, видях на пътя група момчета, придвижващи с велосипеди. Забелязвайки щастието, изписано по лицата им, казах: "Скъпа, когато добиеш повече увереност на колелото, може да караме заедно с нашите приятели, точно като тези деца". Тя обаче въздъхна тежко и отговори: "Мамо, това не са моите мечти... Аз имам съвсем различни планове за бъдещето си". Останах безмълвна.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

За да запазя психичното си здраве, мисля да си взема почивка от социалните медии. Така че ще се видим отново след... 2 минути.

* * *

Добро утро на всички, които отваряйки очи тази сутрин, незабавно са решили да преместят днешните си задачи за утре, както сторих аз.

* * *

Свалките са като тренировка във фитнеса. Първоначално получаваш прилив от ендорфини, после започва да ти се гади и изведнъж на 45-ата минута всичко е приключило.

* * *

Липсва ми да ходя по срещи, за да наблюдавам как блясъка в очите на мъжа, с когото съм излязла, постепенно изчезва, когато той осъзнае, че съм много по-забавна от него.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Всеки мъжки статус в мрежата, описващ отношенията със съпругата му, в общи линии гласи следното: Ще се съгласите ли с мен, че жена ми е напълно луда, понеже... (следват обяснения за съвсем обичайно поведение). Всеки женски статус в мрежата, описващ връзката със съпруга ѝ: Мъжът ми е прекрасен и грижовен! Бракът ни е перфектен, с изключение на... (следват разяснения на ненормални и налудничави постъпки, които само душевно болен човек или сериен убиец могат да извършат).

* * *

Имам само 2 настроения: Или искам да се омъжа за любовта на живота си и да му родя бебета ВЕДНАГА, или се чувствам толкова независима, че желая да се преместя сама в Гърция, където да отворя хотел, след което да сформирам музикална група с новите си приятелки и случайно да забременея, давайки живот на извънбрачно дете... Средно положение просто няма.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos