Великден вече чука на вратата. А с него знаем, че боядисването на яйца също идва. За най-малките това е голяма веселба, а на по-големите се пада да оправят цялата бъркотия след това. Не можем да отречем обаче, че това е приятна емоция за всеки един от нас. 

Всяка година искаме да надскочим себе си и да създадем все по-интересни и по-забележителни декорации, а вече може би сме избробвали всичко? Ние идваме на помощ и ви прелагаме няколко начина как да разнообразите боядисването и вашите яйца да имат впечатляващ вид. 

Снимка: iStock by Getty Images

Фолио за опаковане с балончета 

Всички знаем найлона, в който идват пратките ни, които са чупливи. Е, ето как може да го използвате без да има нужда да го изхвърляте напразно. С четка нанесете боята, която желаете по пълните с въздух балончета. А след това просто трябва да плъзнете яйцето по фолиото. И воаля!

Пяна за бръснене

Да, правилно прочетохте. Определено е необичаен начин, но стават много красиви декорации от нея. Слагате пяна за бръснене в тавичка, след което заглаждате повърхността ѝ, поръсвате с боя за яйца, след което слагате яйцето вътре.

"Омбре"

Тази техника не е от най-стандартните, но не ви трябва нищо повече от яйца и боя за тях. Разтворете боята в дълбока чаша с 1 с.л. оцет. В началото разворът не трябва да е много. Потопете долната част от яйцето в чашата. Дръжте за малко така, след което добавете още малко вода към боята. Тя ще се разреди още и горния слой на яйцето ще стане по-светъл. Така ще получите желания ефект.

Декорация "Дантела"

Ако се чудите какво да правите с онази стара дантелена блуза или пола, е сега идва моментът, в който да я включите в действие. Трябва десенът на дантелата да се отбележи върху яйцето. Увийте яйцето в дантелата, а след това го потопете в исканата от вас боя. Изчакайте така около 10 мин. Когато го извадите, трябва да го оставите да изсъхне. Махате плата и получавате страхотна шарка.