Британските пъбове може да са затворени, но пивоварна в източен Лондон е намерила нов начин бирата да продължи да тече - качила е бъчвичките си във ван и е докарала халбите бира до домовете на клиенти.

Шофирайки бял ван с изписан върху него лозунг "Звено за тактически бирен отговор", директорът на пивоварната "Форест роуд" Питър Браун прекарва времето си, като изпълнява поръчки на клиенти. Но вместо да доставя кашони с кенчета или бутилки, Браун пълни стъклени чаши с пиво, което тече от канелки, монтирани върху вана, пише БТА, цитирайки Ройтерс.

"Не тече толкова много бира, както това обикновено се случва в нашия бар в петък или събота, но лицата на клиентите стават радостни, когато виждат чаша студено пиво за пръв път от 6 седмици - каза той. - Изражението на лицата им е незаменимо с нищо друго."

Британските пъбове и барове затвориха врати за почти два месеца. Правителството първо препоръча на хората да ги избягват, след това настоя заведенията да затворят врати, а на 23 март въведе карантинни мерки в цялата страна в отговор на разпространението на новия коронавирус.

Макар много фирми да се насочиха към доставки на кенчета, Дружеството на независимите пивовари оповести миналия месец, че много пивоарни са пред затваряне, защото продажбите на бира са намалели с 82 процента. Браун увери, че има голямо търсене на неговите халби бира - поръчките са до края на месец май. Потребителите са големи фенове на неговата услуга. Един от тях сподели, че Браун, който вече извършва доставките с превръзка на устата си, трябва да добави нещо към облеклото си, което да отрази усилията му на супермен.

"Той е просто герой. Не всички герои носят пелерини, но на него би му прилягало", отбеляза Ник Бейтсън.