Българите намират рационални начини да покажат обичта и уважението към жените, дори когато 8 март е натоварен работен ден. Това показват данните на Glovo за доставките в Деня на жената през 2023 г. Оказва се, че миналият 8 март е денят с най-много поръчки на цветя, като повече от половината от дамите са вдъхнали аромата от своя букет-изненада в първата половина на деня - между 9:00 и 11:00 ч. 

Лалетата били предпочитаните цветя за Деня на жената, следвани от розите и фрезиите. Най-щедър в жеста си на любов и уважение на 8 март е бил столичанин, поръчал чрез Glovo цветя на стойност 343 лв. Отношението на българите към Деня на жената ни класира на десето място по поръчка на цветя за празника, като според данните на компанията, София изпреварва Полша, Лисабон и Валенсия.

Сериозен скок се наблюдава и в доставките на суши. Близо 70% повече българи са избрали да се поглезят с японския специалитет на 8 март, в сравнение с която и да е друга произволно избрана сряда през 2023 г. Въпреки това любимият на мнозина бургер остава на първо място като най-поръчвана храна за отбелязване на повода у дома. Не сме се лишили и от подслаждането на празника - поръчките на десерти и бонбони са нараснали с 50% за Международния ден на жената през 2023 г.

Тази година от Glovo посрещат потребителските предпочитания със специални промоции в избрани продуктови категории. До 10 март повече от 20 магазина, които предлагат цветя, подаръци или козметика, ще дадат 20% отстъпка при поръчка на минимум 2 артикула чрез приложението. Ексклузивно столичани ще могат да се възползват и от ултрабърза доставка на лалета чрез собствения магазин на платформата - Glovo Express в периода на кампанията.

Съдържание на: Glovo