Румънка, която живее от 12 години в Испания, е станала жертва на кибер престъпление, след като с нея се свързало лице, представящо се за холивудската звезда Брад Пит, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Пред испански медии Елена Корня разказа, че макар да й се е сторило странно, че прочутият актьор се свързва с нея, по-късно била убедена, че не става дума за шега. Елена разказва, че "Брад Пит" се свързал с нея през есента на миналата година в ТикТок и й предложил ВИП карта, която й предоставя достъп до събития, срещи със звезди и парични премии.

"Абонирах се с моите данни и започна да ми изпраща послания в WhatsApp. Доказа ми, че е той с шофьорска книжка с неговата снимка. Останах без думи", разказва румънката. Тя се оставила да бъде убедена да внесе 300 евро за ВИП карта и още 1000 чрез трансфер. Сега се притеснява, че е предоставила личните си данни, включително личен персонален номер, какъвто получават чужденците в Испания.

"Той (Брад Пит) посети Румъния през 2000 г. и го видях от 50 м разстояние. Много ми хареса в сериала "Далас", който се излъчваше в Румъния през 1987 или 1988 г., в края на диктатурата на Чаушеску. Много го ценя като актьор. Хареса ми и в "Троя", разказва измамената в интервю за испански медии. Запитана дали в някакъв момент не се е усъмнила, тя споделя: "Казах му: Внимавай, не си играй с мен, аз съм обикновена и предана жена, но внимавай, защото ме хващат лудите и ще те зарежа". Жената споделя още, че и в момента получава съобщения от "Брад Пит".

"В понеделник получих съобщение, в което Брад ми казва, че е много разочарован, че не му отговарям", разказва Елена. Тя споделя, че не е устояла на офертата за ВИП карта, защото с нея можела да участва в събития, да получава подаръци и да се среща със звезди. Жената превела 1000 евро, за да получи пакет от САЩ. Парите били предназначени за митнически такси. Елена видяла снимка на пакета и съдържанието му - бижута и пари, по думите й - 50 000 евро. Измамникът й поискал след това още 3000 евро, за да получи пакета у дома си. Запитана каква логика е намерила в това един чужденец да й изпраща пари, Корня отговаря: "Трябваше да видите как говори с мен. Изпращаше ми сърца и целувки, играеше си много с моите чувства и емоции. Казваше ми, че ме обича".

Испанските власти разследват случая, но Елена иска да отправи предупреждение, за да не се подведат и други хора. Запитана ще продължи ли да има доверие в профилите на любимите й актьори, Елена казва: "Да, на Киану Рийвс и Джони Деп. Интернет е пълен с фалшиви профили, но се научих да проверявам дали профилът е верифициран и да игнорирам новооткритите. Следвам около 20 профила на Брад Пит..."