Стотици жители на канадския град Едмънтън, в западната част на Канада, получиха изненадващ подарък за Коледа от неизвестен благодетел, съобщи АФП.

На 24 декември те открили в пощенските си кутии плик със стихотворение и карта, заредена с 250 канадски долара.

"Открих много хубава подаръчна карта пред вратата си, когато се събудих", написа във Фейсбук Лий-Ан Макнотън от Едмънтън. "Плаках цяла сутрин".

Съседите й от квартала също открили ваучери на стойност 250 канадски долара за местния магазин "Уолмарт" и стих за надеждата и нуждата от солидарност във времето на пандемията от Ковид-19.

Елиша Тенант от квартал Норт Гленора, която загубила работата си заради пандемията, също получила подарък и се развълнувала. Пред местен тв тя сподели, че също се разплакала, когато открила даровете. "Това стопли сърцето ми, толкова е вълнуващо, че някой прави подобно нещо", каза тя.

Според Си Би Си мистериозният благодетел е изпратил подаръци на четиристотин души от квартала в града в провинция Албърта. От тв канала се свързали с него по електронна поща.

"Реших да го направя, защото зная, че годината беше трудна за много хора, а аз имам възможността да помогна", написал дарителят, който предпочита да запази анонимността си. "Надявам се подаръците да са накарали хората да почувстват, че светът е пълен с добрина и че доброто бъдеще не е далеч", казал той.