Мебелната фирма "Грейн енд Фрейм" пусна на пазара трапезна маса, която ще помогне на родителите да имат нормален обяд и вечеря с децата си, без те да са залепени за мобилните си устройства, пише в. "Метро".

Двата плота на масата се разтягат с плъзгане и в оформилата се кухина се появява тайник, в който има гнезда с място до десет смартфона. Малко преди да бъдат сервирани ястията, всички налични мобилни устройства се складират в отделенията, след което двете подвижни повърхности отново се съединяват. Предвиден е и таймер, който ги заключва за определено време, така че семейната сбирка да не бъде прекъсната на втората минута от досадно обаждане.

По-строгите родители могат да нагласят таймера за цял ден, така че денонощията от уикенда да преминават под знака "свободни от смартфони". Заключването се задейства с таен код, и по този начин не всеки може да се добере до мобилното си устройство, когато поиска.

Търговската марка на новия продукт е The Table Vault Dining Table. Основателят на компанията Дан Моузли изтъква, че масата с тайника ще позволи на семействата да подобрят социалните си контакти и общуването си, като гарантирано се освободят за известно време от робуването на съвременната техника. Наред с всички предимства продуктът крие и едно малко неудобство, изтъква изданието - неговата цена: 2800 британски лири.