Имате ли си любимо възклицание? Дума, която вербализира най-ярко искрената ви емоция като задоволство, гордост, възхищение или почуда? Смеем да кажем, че картата на българските възклицания е много богата и колоритна, и варира спрямо областта.

Но въпреки разнообразието от варианти - и наши, и чужди - напоследък забелязваме, че една конкретна българска дума се прокрадва все по-често в речника на известни български личности: "Брей!"

Забелязахме, че първо я използва обичаната от всички Поли Генова, която качи симпатично стори със сина си в своя Инстаграм профил, в което включи именно това възклицание, което прекрасно описва емоцията на малкия Даниел.

Последва я известната телевизионна водеща, инфлуенсър, писател и напоследък най-вече художник Константина Живова. В Инстаграм профила си тя демонстрира, че може да бъде също толкова успешен кулинар, като описа снимката с вкусните миди нейно творение с думите: "Брей, брей, че готвачка се извъдих, ей!".

Не закъсня и Елена Терзиева, която заедно с половинката си Пламен Кичев, наскоро спечели семейното риалити "Един за друг" по Нова телевизия. С традиционно българска снимка в своя Инстаграм, тя предложи: "Какво ще кажете да заменя "когато" с БРЕЙЙЙ БРЕЙ БРЕЙ?"